Οι δεξιοί γυρίζουν την πλάτη στον Μητσοτάκη

-Οργή για τα ανοίγματα προς το ΠΑΣΟΚ, την εξωτερική πολιτική και το Μεταναστευτικό

Φουντώνουν το κύμα της δυσαρέσκειας στις τάξεις των δεξιών ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας τα ανοίγματα του Κυρ. Μητσοτάκη προς τον χώρο του Κέντρου και η αξιοποίηση στελεχών από άλλους πολιτικούς χώρους.

Από: Το Παρόν

Τα μηνύματα που φθάνουν τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στα κεντρικά γραφεία του κόμματος είναι κάτι περισσότερο από ανησυχητικά. Και προκαλούν, όπως είναι εύλογο, τις ανησυχίες βουλευτών και κομματικών στελεχών, καθώς εκείνοι είναι που εισπράττουν τη δυσφορία ή και την οργή των ψηφοφόρων της παράταξης. «Εμείς ψηφίσαμε στις εκλογές για να γίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι», είναι η μόνιμη επωδός των ψηφοφόρων.

Σε ανάλογο κλίμα ήταν και ο Αντ. Σαμαράς στην πρόσφατη συνέντευξή του, ενώ ο βουλευτής Ηλείας Κ. Τζαβάρας έκανε λόγο για «κηπουρούς» του κ. Μητσοτάκη, αναφερόμενος σε τεχνοκράτες και πρόσωπα από άλλα κόμματα που έχουν καταλάβει κομβικές θέσεις στο πρωθυπουργικό επιτελείο. Προσομοιάζοντας την κατάσταση με αυτήν που επικρατούσε επί πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου, ο­πότε και καθιερώθηκε ο όρος «κηπουροί». Προϊόντος δε του χρόνου τμήμα των δυσαρεστημένων αποστασιοποιείται από την παράταξη και αναζητεί άλλη πολιτική στέγη, πιο κοντά στις ιδέες και στις απόψεις του.

Τις διαστάσεις του προβλήματος που θα έχει να αντιμετωπίσει ο Κυρ. Μητσοτάκης εν όψει των επόμενων εκλογών περιγράφουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis. Συγκεκριμένα, ένα ποσοστό της τάξης του 19% των δεξιών ψηφοφόρων έχει γυρίσει την πλάτη στη Νέα Δημοκρατία. Ένα μεγάλο μέρος εξ αυτών δεν πρόκειται να επανέλθει και θα μετακινηθεί είτε σε κάποιο από τα υπάρχοντα κόμματα είτε σε άλλα που ενδεχομένως θα ιδρυθούν το επόμενο διάστημα.

Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη θα τεθεί υπό αμφισβήτηση στην περίπτωση που δημιουργηθεί πολιτικός φορέας με τα χαρακτηριστικά ενός αμιγώς δεξιού κόμματος.

Κάτι που φημολογείται έντονα το τελευταίο διάστημα και οι διεργασίες στο παρασκήνιο είναι σε πλήρη εξέλιξη. Η μετακίνηση του κ. Μητσοτάκη προς τον χώρο του Κέντρου, η ήπια στρατηγική του έναντι της Τουρκίας, η διαχείριση του μεταναστευτικού, οι πολιτικές του σε ζητήματα που αφορούν την οικογένεια κ.ά. έχουν δημιουργήσει μια συμπαγή μάζα δυσαρεστημένων στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτοί, υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσαν να συμβάλουν για την ανάδειξη ενός νέου πολιτικού σχηματισμού στον χώρο της Δεξιάς και κατ’ επέκταση να τινάξουν στον α­έρα τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη για τις επόμενες εκλογές, όχι μόνο σε ό,τι αφορά την πολυπόθητη αυτοδυναμία αλλά και την εκλογική / πολιτική απήχηση της Νέας Δημοκρατίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail