Ανοίγει η ρωσική αγορά στα σερβικά προϊόντα - Ακόμη πιο κοντά Βελιγράδι και Μόσχα

Freepen.gr - Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς συναντήθηκε με τον Ρώσο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιούρι Μπορίσοφ την Πέμπτη για να συζητήσουν τη συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας και των υποδομών.

Ο Μπορίσοφ συμπροεδρεύει μιας διακυβερνητικής επιτροπής Σερβίας-Ρωσίας για το εμπόριο και την οικονομική και επιστημονική/τεχνική συνεργασία.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης για άλλους τομείς που προσφέρουν μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας.

Ο Βούτσιτς ευχαρίστησε τον Μπορίσοφ για τις μεγάλες προσωπικές και επαγγελματικές προσπάθειές του στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Σερβίας.

Ο Βούτσιτς τόνισε πως το επίπεδο των στρατηγικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών ήταν εξαιρετικά υψηλό και ότι οι σχέσεις εξακολουθούν να σημειώνουν πρόοδο.

Οι δύο άνδρες σημείωσαν ότι η υλοποίηση κοινών έργων υποδομής και ενέργειας προχωρά άριστα και πως όλα τα έργα υλοποιούνται στον καθορισμένο ρυθμό.

Αναφέρθηκαν επίσης στην τρέχουσα παγκόσμια ενεργειακή κρίση με το Σέρβο πρόεδρο να τονίζει πως ένας αγωγός φυσικού αερίου που συνδέει τη Βουλγαρία και την Ουγγαρία μέσω της Σερβίας ήταν ύψιστης σημασίας για τη Σερβία, όχι μόνο όσον αφορά την προσέλκυση επενδύσεων και την πρόοδο της βιομηχανικής παραγωγής, αλλά και όταν πρόκειται για την ενεργειακή ασφάλεια.

Ο Βούτσιτς και ο Μπορίσοφ εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η συνεργασία σε αυτόν τον τομέα θα βοηθήσει στην εξασφάλιση του εφοδιασμού με φυσικό αέριο για τη Σερβία, καθώς και στην αύξηση της αποτελεσματικότητας της μεταφοράς φυσικού αερίου, σύμφωνα με τα υψηλότερα περιβαλλοντικά πρότυπα.

Ο Μπορίσοφ ανέφερε ακόμη πως το επίπεδο των πολιτικών και οικονομικών δεσμών μεταξύ Ρωσίας και Σερβίας είναι το υψηλότερο στην πρόσφατη ιστορία.

Σημείωσε ιδιαίτερα το υψηλό επίπεδο των εμπορικών σχέσεων, καθώς και το ενδιαφέρον της Ρωσίας για υψηλότερες εισαγωγές σερβικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Ο Βούτσιτς σημείωσε ότι το ισχυρό δυναμικό για την εμπορία σερβικών προϊόντων στη Ρωσία παραμένει ακόμα ανεκμετάλλευτο και επανέλαβε την ετοιμότητα της Σερβίας να δημιουργήσει κοινές κατασκευαστικές εταιρείες με τη Ρωσία που θα πωλούν προϊόντα σε αγορές τρίτων χωρών.

Τέλος συζήτησαν επίσης συγκεκριμένες προτάσεις για μελλοντική συνεργασία στους τομείς της υποδομής και της ενέργειας, καθώς και σε άλλους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το προεδρικό γραφείο Τύπου.

* πληροφορίες Tanjug

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail