Η Τουρκία παίζει με τον Ευφράτη και 5 εκ. άνθρωποι πλήττονται από την κρίση του νερού στη Συρία

Freepen.gr - Η συνεχιζόμενη κρίση νερού στη βορειοανατολική Συρία πλήττει σχεδόν πέντε εκατομμύρια άτομα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Στεφάν Ντουτζάριτς σε συνέντευξή του την Κυριακή.

Οι πολίτες στη βορειοανατολική Συρία δε θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε αρκετό ασφαλές νερό λόγω της χαμηλής στάθμης του νερού, της διαταραχής των δικτύων ύδρευσης, η οποία επηρεάζει τη λειτουργία των σταθμών της, είπε ο Ντουτζάριτς.

"Η σοβαρή έλλειψη πόσιμου νερού και η εξάπλωση μολυσμένου ή μη ασφαλούς νερού οδήγησαν σε αύξηση των εστιών των ασθενειών που μεταδίδονται από το νερό και περιόρισαν τη δυνατότητα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού", πρόσθεσε.

Ο ΟΗΕ είχε δημοσιεύσει ένα σχέδιο που θα εφαρμοστεί τους επόμενους έξι μήνες, στοχεύοντας σχεδόν σε τρία εκατομμύρια άτομα που πλήττονται περισσότερο από την κρίση του νερού στις προαναφερθείσες περιοχές, σημείωσε.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν εντοπίσει τις ανάγκες για την αντιμετώπιση της κρίσης του νερού στο βορρά και τη βορειοανατολική Συρία στα 251 εκατομμύρια δολάρια, από τα οποία έχουν ληφθεί μόνο 51 εκατομμύρια.

Πέντε εκατομμύρια άνθρωποι στερούνται ένα βασικό αγαθό γιατί η Τουρκία παίζει με τη ροή του Ευφράτη αλλά η διεθνής κοινή γνώμη και πολιτική σκηνή σιωπά.

* πληροφορίες SANA

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail