Χάρτες ερευνών ανατολικά του 28ου μεσημβρινού από την Τουρκία! Σε ποια «οικόπεδα» πάει η ΤΡΑΟ

Η τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίου ΤΡΑΟ ζήτησε μόλις πριν από 5 ημέρες άδεια για έρευνες σε «οικόπεδα» βόρεια της Κύπρου. Πήρε φυσικά άμεσα την άδεια και δημοσίευσε και τους σχετικούς χάρτες. Από τους οποίους προκύπτει ότι οι Τούρκοι την περιοχή ανατολικά του 28ου μεσημβρινού, του ορίου της ελληνο-αιγυπτιακής συμφωνίας, το ΄χει κάνει…βιλαέτι της.

Από: militaire.gr

Σε άλλες εποχές η δημοσίευση τέτοιων χαρτών θα μας προετοίμαζε για κρίση. Μ΄ αυτά που έχουμε δει και ακούσει τους τελευταίους μήνες μάλλον δεν θα δούμε  κάποια ηχηρή αντίδραση από την Αθήνα, η οποία είτε σιωπά, είτε «παίζει τις κασέτες» περί ανάγκης σεβασμού του διεθνούς δικαίου και άλλα σχετικά. 

Η δημοσίευση των χαρτών έρχεται λίγες ημέρες μετά από τις δηλώσεις Τσαβούσογλου για ανακήρυξη ΑΟΖ με χάρτες από την Άγκυρα, στην Ανατολική Μεσόγειο. Το υπενθυμίζουμε για να μην «εκπλαγούμε».

Η «λίστα των οικοπέδων»

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail