Συστήματα αεράμυνας κατά F-35 και F-22 από τους Ρώσους στη βορειοανατολική Συρία

Freepen.gr - Στη βόρεια Συρία, έχουν αναπτυχθεί συστήματα αεράμυνας για την προστασία από απροσδόκητες επιθέσεις αμερικανικών F-35 και F-22.

Αφού άρχισαν να εμφανίζονται αμερικανικά μαχητικά F-35 και F-22 στα ανατολικά και βορειοανατολικά μέρη της Συρίας, έγινε γνωστό ότι ο συριακός και ο ρωσικός στρατός ανέπτυξαν στο βόρειο τμήμα της αραβικής δημοκρατίας, κοντά στην πόλη Qamishli, αντιαεροπορικές άμυνες που προστατεύουν από απροσδόκητες επιθέσεις από μαχητικά stealth μαχητών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, γράφει η avia.pro.

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι σε μια σχετικά μικρή περιοχή του εδάφους, κοντά στο Qamishli, αναπτύσσονται τουλάχιστον τέσσερα ραντάρ και ένα πυραυλικό σύστημα αεράμυνας Pantsir-S. Υποστηρίζεται ότι αυτά τα συστήματα αεράμυνας στοχεύουν κυρίως στην απόκρουση πιθανών επιθέσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αν και εκτός από αυτά, συστήματα αεράμυνας αναπτύσσονται επίσης στη αεροπορική βάση των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων στην ίδια πόλη. Αυτό δείχνει ότι η περιοχή προστατεύεται πλήρως από απρόσμενες επιθέσεις.



Παρά το γεγονός ότι τα ραντάρ P-18 είναι σχετικά παλιά, μπορούν να ανιχνεύσουν μαχητικά stealth F-35 και F-22 και το κινεζικό ραντάρ JYL-1 παρέχει τη δυνατότητα συνεχούς σάρωσης του εναέριου χώρου σε αποστάσεις έως 200 -250 χιλιόμετρα ενώ έχουν επίσης σχεδιαστεί για την ανίχνευση στόχων με χαμηλή υπογραφή ραντάρ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail