Άσκηση των Ρώσων με S-400 στον Εύξεινο Πόντο κατά εχθρικής πυραυλικής επίθεση εν μέσω της Sea Breeze

Freepen.gr - Οι μονάδες αεροπορικής άμυνας της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής της Ρωσίας που σταθμεύουν στην περιοχή Κρασνοντάρ αναχαίτισαν την τεράστια πυραυλική επίθεση ενός εικονικού εχθρού κατά τη διάρκεια ασκήσεων στο νότιο τμήμα της Ρωσίας, ανέφερε την Τρίτη το γραφείο Τύπου του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε εν μέσω των πολυεθνικών ναυτικών ασκήσεων του Sea Breeze του ΝΑΤΟ που εκτελούνται στον Εύξεινο Πόντο στις 28 Ιουνίου - 10 Ιουλίου, γράφει το TASS.

Ο στόχος της άσκησης ήταν να προστατεύσει τις ζωτικές εγκαταστάσεις του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας από τα όπλα αεροπορικής επίθεσης του υποθετικού εχθρού

"Σύμφωνα με το σενάριο των ασκήσεων, οι ομάδες συστημάτων πυραύλων επιφανείας-αέρος S-400 'Triumf' και οι εκτοξευτές πυραύλων / πυροβόλων όπλων Pantsyr-S πραγματοποίησαν πορεία προς τις περιοχές τοποθέτησης, όπου εξασκήθηκαν στον εντοπισμό εναέριων στόχων του εχθρού, και επίσης την εκτόξευση ηλεκτρονικών πυραύλων για την εξάλειψή τους», ανέφερε το γραφείο Τύπου σε δήλωση.

Με τη σειρά τους, τα πληρώματα Pantsyr-S ασκήθηκαν να προστατεύουν τα πυραυλικά συστήματα S-400 από πιθανές εχθρικές επιθέσεις, αναφέρει η δήλωση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail