Η πρόταση για rapid test στα μέσα μεταφοράς δεν ήταν τυχαία και τι σημαίνει

jpedroza2k / pixabay
Η πρόταση ενός καθηγητή καινούργιου στο τηλεοπτικό φυντάνι για rapid test στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν ήταν τυχαία. Για να φιλοξενηθούν οι απόψεις σου είτε στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης είτε στον ηλεκτρονικό τύπο πρέπει αυτές να συμφωνούν με τις επιταγές της κυβέρνησης.

Του Στρατή Μαζίδη

Συνεπώς μία ιδέα η οποία φιλοξενήθηκε στον τύπο δίχως καμία κριτική ως προς τον υποβόσκοντα ρατσισμό της αλλά απεναντίας ως επόμενο αυστηρό ή αναγκαίο βήμα, δε διατυπώθηκε καθόλου τυχαία.

Οποιοσδήποτε έχει μία άποψη η οποία μπορεί να μας θυμίζει λίγο ναζιστική Γερμανία και τις ιδέες και μεθόδους που εφαρμόστηκαν εκείνη την εποχή, γίνεται αρεστός.

Όμως τι ακριβώς εξυπηρετούσε αυτή η πρόταση και πώς εξηγείται;

Κατά την άποψή μου υπάρχουν τρεις εκδοχές.

Η πρώτη είναι ότι ο καθηγητής βρήκε την ευκαιρία να αποκτήσει τα δικά του 5 λεπτά δημοσιότητας με την πραγματικά ανατριχιαστική του ιδέα και πως εκφράζει μόνο τον εαυτό του.

Η δεύτερη ερμηνεία είναι πως η παρουσίαση αυτής της ιδέας εμπίπτει στη θεωρία του δόγματος του σοκ η οποία εφαρμόστηκε επιτυχώς κατά την περίοδο των πρώτων ετών των μνημονίων. Τρομάζουμε την κοινωνία, τη βομβαρδίζουμε με πλήθος πιθανών αποφάσεων που θα υλοποιηθούν ώστε στο τέλος έχοντας εξαρχής σχεδιάσει τι θα εφαρμοστεί, να παραμερίσουμε τα ακραία, ώστε η μάζα ανακουφισμένη να αποδεχτεί τα υπόλοιπα.

Η τρίτη πιθανότητα είναι να λειτουργεί κάνεις ως κυβερνητικός ανιχνευτής, κάποιοι θα το έλεγαν και λαγός. Βγαίνεις και εκφράζεις μία άποψη για να προετοιμάσεις τον κόσμο. Αυτός που θέλει να το κάνεις δεν έχει καμία ευθύνη γιατί εσύ εκφέρεις προσωπικές απόψεις αλλά αντλεί και επεξεργάζεται ποιες αντιδράσεις ώστε να εξάγει τα αναγκαία συμπεράσματα.

Φυσικά μία τέτοια απόφαση θα σήμαινε ότι ένας μισθωτός θα έπρεπε να πληρώνει ένα μεγάλο μέρος του μισθού του στα μικροβιολογικά εργαστήρια. Δεδομένο terapie test έχουν μία ισχύ 48 ωρών θα πρέπει ένας εργαζόμενος να κάνει περίπου 3 rapid test την εβδομάδα. Αν υποθέσουμε ότι χονδρικά έχουμε κάτι παραπάνω από τέσσερις εβδομάδες το μήνα, τότε 60 ευρώ x 4, κάτι μας κάνει ένα ποσό που ξεπερνά τα 250 ευρώ. Κι αν πρόκειται για παντρεμένο ζευγάρι τότε ξεπερνάμε τα 500 ευρώ.

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να το εξηγήσουμε περισσότερο αλλά μάλλον να προβληματιστούμε με αυτές τις ιδέες που διατυπώνονται και αναπαράγονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και όποιος πιθανόν άλλες ακουστούν στη συνέχεια.Η πρόταση ενός καθηγητή καινούργιου στο τηλεοπτικό φυντάνι για rapid test στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν ήταν τυχαία. Για να φιλοξενηθούν οι απόψεις σου είτε στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης είτε στον ηλεκτρονικό τύπο πρέπει αυτές να συμφωνούν με τις επιταγές της κυβέρνησης.

Συνεπώς μία ιδέα η οποία φιλοξενήθηκε στον τύπο δίχως καμία κριτική ως προς το ρατσισμό της αλλά απεναντίας ως επόμενο αυστηρό ή αναγκαίο βήμα, δε διατυπώθηκε καθόλου τυχαία.

Οποιοσδήποτε έχει μία άποψη η οποία μπορεί να μας θυμίζει λίγο ναζιστική Γερμανία και τις ιδέες και μεθόδους που εφαρμόστηκαν εκείνη την εποχή, γίνεται αρεστός.

Όμως τι ακριβώς εξυπηρετούσε αυτή η πρόταση και πώς εξηγείται;

Κατά την άποψή μου υπάρχουν τρεις εκδοχές.

Η πρώτη είναι ότι ο καθηγητής βρήκε την ευκαιρία να αποκτήσει τα δικά του 5 λεπτά δημοσιότητας με την πραγματικά ανατριχιαστική του ιδέα και πως εκφράζει μόνο τον εαυτό του.

Η δεύτερη ερμηνεία είναι πως η παρουσίαση αυτής της ιδέας εμπίπτει στη θεωρία του δόγματος του σοκ η οποία εφαρμόστηκε και την περίοδο των πρώτων ετών των μνημονίων. Τρομάζουμε την κοινωνία, τι βομβαρδίζουμε με πλήθος πιθανών ιδεών μη αποφάσεων που θα υλοποιηθούν ώστε στο τέλος έχοντας εξαρχής σχεδιάσει μελοποίηση με κάποιες συγκεκριμένες και όχι κάποιες ακραίες, να αναφωνήσει η μάζα το ουφ τη γλιτώσαμε.

Η τρίτη πιθανότητα είναι να λειτουργεί κάνεις ως κυβερνητικός ανιχνευτής, κάποιοι θα το έλεγαν και λαγός. Βγαίνεις και εκφράζεις μία άποψη για να προετοιμάσεις τον κόσμο. Αυτός που θέλει να το κάνεις δεν έχει καμία ευθύνη γιατί εσύ εκφέρεις προσωπικές απόψεις αλλά αντλεί και επεξεργάζεται αντιδράσεις ώστε να εξάγει τα αναγκαία συμπεράσματα.

Φυσικά μία τέτοια απόφαση θα σήμαινε ότι ένας μισθωτός θα έπρεπε να πληρώνει ένα μεγάλο μέρος του μισθού του στα μικροβιολογικά εργαστήρια. Δεδομένου πως τα rapid tests έχουν μία ισχύ 48 ωρών θα πρέπει ένας εργαζόμενος να κάνει περίπου 3 rapid test την εβδομάδα. Αν υποθέσουμε ότι χονδρικά έχουμε κάτι παραπάνω από τέσσερις εβδομάδες το μήνα, τότε 60 ευρώ την εβδομάδα x 4,κάτι μας κάνει ένα ποσό που ξεπερνά τα 250 ευρώ. Κι αν πρόκειται για παντρεμένο ζευγάρι τότε ξεπερνάμε τα 500 ευρώ.

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να το εξηγήσουμε περισσότερο αλλά μάλλον να προβληματιστούμε με αυτές τις ιδέες που διατυπώνονται και αναπαράγονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και όποιος πιθανόν άλλες ακουστούν στη συνέχεια.

Φυσικά από τον καθηγητή δεν πέρασε η ιδέα να είναι ανοικτά όλα τα παράθυρα των ΜΜΜ, να λειτουργούν τα εξαεριστικά τους και να πυκνώσουν τα δρομολόγια. Αυτά μόνο οι πτωχοί τω πνεύματι τα αναλογίζονται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail