Κ. Γρίβας: Θα είναι αυτοκτονία αν αναγνωρίσουμε το Κόσσοβο-Θέλουν την Ελλάδα ελεγχόμενη για να ...

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Γρίβας σχολίασε το ξαφνικό θέμα που προέκυψε με την Ουκρανία και την εκεί ελληνική ομογένεια που αριθμεί πάνω από 120.000 Έλληνες συμπατριώτες μας. Είπε ότι η ουκρανική κυβέρνηση αυτή τη στιγμή παίζει το ρόλο της αιχμής της νεοναζιστικής Γερμανίας και ταυτόχρονα παίζει το ρόλο της αιχμής του δόρατος και της νεοψυχροπολεμικής στρατηγικής των Ηνωμένων Πολιτειών, που είναι πάρα πολύ επικίνδυνη. 

Επίσης στάθηκε στο γεγονός ότι οι Ουκρανοί προσφέρουν στρατιωτική τεχνολογία υψηλής σημασίας στην Τουρκία και ένα σωρό άλλα. Τόνισε ότι όλες αυτές οι καταστάσεις δείχνουν διαχρονικά ένα κενό που υπάρχει στην ελληνική εξωτερική πολιτική και τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα και δύσκολα. 

 Σε ότι αφορά τη φημολογία για πιθανή αναγνώριση του Κοσσόβου από την Ελλάδα τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αυτοκτονία γιατί θα προκαλέσει τεράστιο ρήγμα, όχι στις σχέσεις των δύο χωρών αλλά στις σχέσεις των δύο λαών καθώς οι λαοί έχουνε τρομακτικά ισχυρούς δεσμούς μεταξύ τους και αυτό το πράγμα θα δημιουργήσει ένα τέτοιο κλίμα που θα είναι ιστορικά αγιάτρευτο. 

Τέλος σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Αμμόχωστο είπε ότι η τουρκική γεωστρατηγική βασίζεται σε παρόμοιες ενέργειες εντυπωσιασμού που θέλουν να δείξουν ότι η Τουρκία δεν λειτουργεί με τους κανόνες που θέλουν να βάλουνε οι άλλοι αλλά αυτή θέτει τους δικούς της κανόνες και είναι αποφασισμένη να κάνει ακραίες ενέργειες. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail