Η Μιζγκίν έμεινε παράλυτη αλλά πανίσχυρη στην ψυχή, κράτησε το χαμόγελο και την αγωνιστικότητα!

Freepen.gr - Η 19η Ιουλίου σηματοδοτεί εννέα χρόνια από την αρχή της επανάστασης της Ροζάβα. Τα κέρδη της επανάστασης δεν έχουν επιτευχθεί εύκολα. Κάθε δρόμος, κάθε χωριό, κάθε πόλη έχει υποστεί αμέτρητα θύματα. Εκτός από τους μάρτυρες, αμέτρητοι μαχητές έχουν επίσης τραυματιστεί μόνιμα. Αυτοί οι βετεράνοι με ειδικές ανάγκες συνεχίζουν να παίζουν σημαντικό ρόλο.

Η μαχήτρια της YPJ, Mizgîn Îdrîs είναι από τη Serêkaniyê, που τώρα κατέχεται από το τουρκικό κράτος και τις μισθοφόρες δυνάμεις του μίλησε στ πρακτορείο ΑΝΗΑ. Έγινε μέλος των Γυναικών Μονάδων Άμυνας (YPJ) το 2013 και συμμετείχε σε πολλές επιθέσεις και απελευθερωτικές επιχειρήσεις. Τραυματίστηκε ξανά και ξανά. Η Mizgîn έλαβε μέρος σε επιθέσεις για την απελευθέρωση των Mabrûka, Mount Kezwana, Silûk, Girê Spî, Ain Issa, Sirîn και Manbij. Μετά από έναν τραυματισμό, έχει παραλύσει και στα δύο πόδια, καθιστώντας την μία ανάπηρη πολέμου.


"Χωρίς επανάσταση, δεν θα καταλαβαίναμε τη δική μας πραγματικότητα"

Η Mizgîn περιγράφει τη συμμετοχή της στο YPJ ως αναγέννηση: "Όταν συμμετείχα στην επανάσταση, ήταν σαν να είχα βγάλει φτερά στην ελευθερία. Όταν ένα άτομο ενώνεται και μαθαίνει για τις ιδέες του Abdullah Öcalan, η ζωή παίρνει ένα διαφορετικό νόημα. Ζει με εντελώς διαφορετικά συναισθήματα. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο άνθρωπος καταλαβαίνει τη δική του πραγματικότητα. Ο αγώνας για την ελευθερία, για τη χώρα και τα παιδιά του λαού, δίνει σε όλα εντελώς διαφορετικό νόημα. Αυτή η ιδέα σας δίνει μια μεγάλη ηθική ώθηση. Μερικές φορές νομίζω ότι χωρίς την επανάσταση, θα συνεχίζουμε να ζούμε μια ζωή εκτός από τη δική μας πραγματικότητα".

H Mizgîn συνεχίζει: «Το να είσαι γυναίκα θύμα διπλασιάζει την τιμή που αισθάνεται κανείς. Ήταν ένα μονοπάτι προς την ελευθερία. Η Επανάσταση της Ροζάβα έχει γίνει μια μεγάλη πηγή ηθικού για όλους τους καταπιεσμένους λαούς. Οι λαοί στην καταπίεση, ειδικά ο κουρδικός λαός, έχουν χτίσει μια μεγάλη παρακαταθήκη. Έχουμε πληρώσει ένα υψηλό τίμημα για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο. Έχουμε θυσιάσει τη ζωή μας για τον λαό μας, για τη χώρα μας. Η χώρα μας είναι πρώτη και κύρια η μητέρα μας".

"Είναι το κύριο καθήκον μας να υπερασπιστούμε τις αξίες της επανάστασης"

Η Mizgîn εξηγεί πού παίρνει τη δύναμη να συνεχίσει να πολεμά: «Η δύναμη των τραυματιών προέρχεται από τους μάρτυρες όπως ο Arîn Mîrkan και ο Avesta Xabûr. Όταν σκεφτόμαστε αυτούς τους φίλους, θέλουμε να εργαστούμε ακόμη πιο σκληρά για την επανάσταση. Είναι το πρώτο μας καθήκον για την προστασία της επανάστασης. Δεν βλέπουμε την αναπηρία μας ως εμπόδιο στην υπεράσπιση της επανάστασης". Λέγοντας ότι οι μεγάλοι στόχοι απαιτούν μεγάλες θυσίες, συνεχίζει, "Πιστεύουμε ότι η επανάσταση θα πετύχει. Ο σκληρός εχθρός επιτίθεται κυρίως στις γυναίκες. Θέλει να αφαιρέσει τις γυναίκες από την πραγματικότητά τους μέσω ειδικών πολεμικών μεθόδων. Όσο ισχυρότερα επιτίθεται, τόσο ισχυρότερη θα είναι η αντίστασή μας".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail