F-36 Kingsnake: Αντικαταστάτης για τα F-16 Viper… φτηνό & κατάλληλο για όλα!

Πρόσφατα η αμερικανική Αεροπορία (USAF) ανακοίνωσε το ενδιαφέρον της για ένα φτηνό μαχητικό που θα αντικαταστήσει τα F-16. Το νέο μαχητικό 4,5 ή 5ης γενιάς θα αναλάβει τον ρόλο του F-16. Παρά την ύπαρξη των άκρως προηγμένων F-22 και F-35 ο ρόλος ενός φτηνού μαχητικού για κάθε χρήση δεν πρέπει να υποτιμάται. Δεν είναι τυχαίο που το F-16 είναι αυτή την στιγμή το πολυπληθέστερο μαχητικό σε υπηρεσία στον κόσμο.

Από: defence-point.gr

Η πρόταση για το νέο αυτό φτηνό μαχητικό είναι το F-36 το οποίο θα αντικαταστήσει τα F-16 Viper και βασίζεται στο πειραματικό F-16XL. Το νέο μαχητικό, αν τελικά το σχέδιο προχωρήσει, θα μπορούσε να ενταχθεί σε υπηρεσία μετά το 2030.

Το F-36 θα είναι μονοκινητήριο. Θα χρησιμοποιεί τον κινητήρα F119 που χρησιμοποιεί και το F-22, επιτυγχάνοντας μέγιστη ταχύτητα 2 Mach. Θα διαθέτει ραντάρ AESA AN/APG-83 και οπτικό σύστημα υπερύθρων.

Επίσης, θα διαθέτει εσωτερική αποθήκη οπλισμού, όπως το F-35, αλλά θα μπορεί να μεταφέρει οπλισμό και σε εξωτερικούς πυλώνες. Θα είναι ένα μαχητικό πολλαπλών ρόλων, ικανό να αντιμετωπίζει εχθρικά μαχητικά αλλά και να πλήττει στόχους εδάφους. Θα διαθέτει πυροβόλο.

Σύμφωνα με αναλυτή: “Το F-35 είναι η αμερικανική Φεράρι, το F-22 η Μπουγκάτι, αλλά η USAF χρειάζεται και ένα Nissan”… Όσον αφορά το όνομα δεν είναι τυχαίο! Το βασιλικό φίδι τρέφεται με άλλα φίδια συν τοις άλλοις… και ζει περί τα 30 έτη. Θα βάζαμε στοίχημα πως αν τελικά παραχθεί, θα μας απασχολήσει έντονα κι εδώ στην Ελλάδα!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail