Το Ιράκ απειλεί να καταρρίψει τουρκικά μαχητικά και drones πάνω από την επικράτειά του

Freepen.gr -
Μια σημαντική πληροφορία μεταδόθηκε από τη γνωστή ρωσική ιστοσελίδα Avia, καθώς αναφέρει σε άρθρο ότι ο Ιρακινός Πρόεδρος Barham Salih ζήτησε από την Τουρκία να σταματήσει αμέσως την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη χώρα.

Αφού η Τουρκία ξεκίνησε αυθαίρετα μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των Κούρδων στο έδαφος του Ιράκ, ο πρόεδρος της χώρας αντέδρασε αρκετά σκληρά στις ενέργειες του Ερντογάν και το ιρακινό υπουργείο Άμυνας απείλησε να χρησιμοποιήσει τα συστήματα πυραύλων και πυροβόλων κατά των αεροσκαφών Pantsir-S εναντίον των μαχητικών F-16 και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar TB2 που χρησιμοποιεί η Τουρκία.

Ο Ιρακινός Πρόεδρος απείλησε την Τουρκία με πολύ σοβαρά μέτρα, τα οποία, παρεμπιπτόντως, μπορεί να οφείλονται στις ανεξέλεγκτες επιθέσεις της Άγκυρας σε εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο Ιράκ, ιδίως, έγινε γνωστό νωρίτερα ότι ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε σκόπιμα αεροπορικές επιθέσεις στο στρατόπεδο προσφύγων.

Σήμερα, το Ιράκ είναι οπλισμένο με πολλά ρωσικά πυραυλικά συστήματα άμυνας Pantsir-S, τα οποία έχουν δείξει υψηλή αποτελεσματικότητα ενάντια στα τουρκικά αεροσκάφη Bayraktar TB2.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail