Κίνδυνος να γίνουμε «Σικάγο»… Έχει φουντώσει ο πόλεμος των συμμοριών

Ανοχύρωτη πολιτεία είναι η εικόνα που δίνει μέσα και έξω η χώρα μας. Δυστυχώς, αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα. Oι συμμορίες αλληλοσκοτώνονται, με… έπαθλο ποια θα κυριαρχήσει, για να επιβάλει τον «δικό της νόμο».

Από: Το Παρόν - Μάκης Κουρής

Τους δύο τελευταίους μήνες ο πόλεμος έχει φουντώσει. Σχεδόν κάθε βδομάδα η κάθε πλευρά έχει τον δικό της νεκρό. Ένα ακόμη συμβόλαιο θανάτου… που υλοποιήθηκε. Μόνο το τελευταίο πεντάμηνο έχουν γίνει πέντε… εκτελέσεις εν ψυχρώ.

Ο κόσμος ανησυχεί… Πού πάμε; Ολοταχώς για «Σικάγο»; Για «Σικελία»;

Άργησε να αντιδράσει η κυβέρνηση… Δεν εκτίμησε το πού πάει η «Greek Mafia». Πριν από έναν περίπου μήνα, συγκεκριμένα την Τετάρτη 19 Μαΐου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέβηκε τα σκαλιά του Αρείου Πάγου, όπου επισκέφθηκε τον Εισαγγελέα Βασίλη Πλιώτα, στον οποίο παρέδωσε υπόμνημα με 500 ονόματα αλλά και με τη διεύθυνση… κατοικίας του καθενός και τη «δράση» του! Παρά την παρέμβαση αυτή, οι συμμορίες δεν κατέθεσαν τα όπλα. Συνέχισαν το… έργο τους, με νεκρούς και από τα δύο μέτωπα. Με εκβιασμούς και απειλές, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στα νησιά του Αιγαίου, με τη Μύκονο στην πρώτη θέση.

Οι πολίτες ανησυχούν. Με το δίκιο τους.
Φοβούνται να κυκλοφορήσουν… Μη βρεθούν απέναντι την ώρα της δράσης της συμμορίας…

Αυτές τις ώρες, που το Καλάσνικοφ δεν κοιτάζει κομματικές ταυτότητες, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ όλος ο πολιτικός κόσμος να είναι απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα. Μια γροθιά. Η χώρα πάνω από όλα. Και η προστασία της ζωής των πολιτών της.
Δυστυχώς, ούτε απέναντι στις συμμορίες του κοινού εγκλήματος κατάφεραν να σταθούν, από Δεξιά μέχρι Αριστερά, ενωμένοι.

Ας το σκεφθούν τώρα.
Όλοι μαζί οι αρχηγοί των κομμάτων κατά των παρανόμων, που εκτελούν εν ψυχρώ αθώες ζωές, ορφανεύοντας οικογένειες…

ΥΓ.: Από το 2009 μέχρι το 2021 εκτελέστηκαν 45 συμβόλαια θανάτου, πέρα από τις απόπειρες δολοφονίας. Μόνο τα τελευταία 4 χρόνια (2017 – 2021) έγιναν 22 δολοφονίες και 6 απόπειρες δολοφονίας, από τις οποίες οι 14 ήταν συμβόλαια θανάτου με Καλάσνικοφ. Το τελευταίο πεντάμηνο διαπράχθηκαν 5 δολοφονίες.
• Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, το μέγεθος του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος κυμαίνεται διεθνώς από 2% έως και 5% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail