Η Ρωσία απαντά στο ΝΑΤΟ με 20 νέους στρατιωτικούς σχηματισμούς με τα τελευταία όπλα στα σύνορά της

Sputnik / Vitaliy Ankov
Freepen.gr - Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα ανανεώσει και θα αναβαθμίσει τη στρατιωτική της παρουσία στα ευρωπαϊκά σύνορά της, ως απάντηση σε μια αναφερθείσα συσσώρευση του μπλοκ του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, καθώς και να αυξήσει την παρουσία τόσο του ναυτικού όσο και των πολεμικών αεροσκαφών της.

Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα δημιουργηθούν περισσότερες από δώδεκα νέες μονάδες στη Δυτική Στρατιωτική Περιοχή, η οποία καλύπτει μεγάλο μέρος του ευρωπαϊκού τμήματος της Ρωσίας, μετά από αυξημένη δραστηριότητα στην περιοχή.

«Οι ενέργειες των Δυτικών συναδέλφων μας καταστρέφουν το σύστημα ασφαλείας στον κόσμο και μας αναγκάζουν να λάβουμε επαρκή αντίμετρα», είπε σε δήλωση που εξέδωσαν αξιωματούχοι. «Βελτιώνουμε συνεχώς τη μαχητική σύνθεση των στρατευμάτων μας. Μέχρι το τέλος του έτους, θα δημιουργηθούν περίπου 20 σχηματισμοί και στρατιωτικές μονάδες».

Ο Shoigu πρόσθεσε ότι η κίνηση θα «συγχρονιστεί με την προμήθεια σύγχρονων όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού» και ότι 2.000 νέα κομμάτια υλικού θα αναπτυχθούν καθ 'όλη τη διάρκεια του 2021. Αυτό, υποστήριξε, ήταν απαραίτητη απάντηση στην παρουσία στρατευμάτων, πλοίων και πυραύλων κρουζ του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail