Η Πολωνία βρίσκεται στο δρόμο για την απόκτηση τουρκικών Drones Bayraktar;

Freepen.gr - Οι εικασίες είναι έντονες ότι η Πολωνία μπορεί να αποκτήσει τουρκικά drones επίθεσης μετά από ένα tweet του υπουργού Άμυνας της Πολωνίας Mariusz Blaszczak στο οποίο είπε, "Έρχονται καλά νέα σύντομα ... μείνετε συντονισμένοι", συνοδευόμενο από τη φωτογραφία Bayraktar TB2 UAV.



Η Πολωνία μέχρι στιγμής δεν έχει υποβάλει επίσημη πρόταση για την αγορά τουρκικών drones. Ωστόσο, ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας Μουσταφά Βαράνκ νωρίτερα την Τετάρτη δήλωσε ότι τα τουρκικά αεροσκάφη προορίζονται για την «ευρωπαϊκή αγορά», αναφέρει το defenseworld.net.

Καθώς μιλούσε στο 3rd Defense Industry Meetings, που διοργανώθηκε από το βιομηχανικό επιμελητήριο της Κωνσταντινούπολης και το σύμπλεγμα SAHA Istanbul Defense and Aerospace Cluster είπε πως «Πολύ σύντομα θα δούμε τα UAV Bayraktar και Anka από την Τουρκία να πετούν στους ευρωπαϊκούς ουρανούς».

Η Τουρκία, ως μέλος του ΝΑΤΟ, μπορεί να εξάγει στρατιωτικό εξοπλισμό σε χώρες του ΝΑΤΟ χωρίς να απαιτούνται εκτεταμένες άδειες εισαγωγής-εξαγωγής εάν η εξαγωγή επρόκειτο να πραγματοποιηθεί εκτός της στρατιωτικής συμμαχίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail