Forbes: Η Ουκρανίας με τουρκικά TB2 μπορεί να διαλύσει τα ρωσικά τανκς και την αεράμυνα

Freepen.gr - Τα τουρκικά μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη TB2 θα μπορούσαν να είναι η μοναδική ευκαιρία της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας, καθώς οι εντάσεις στην αποσχισθείσα περιοχή του Ανατολικού Donbas συνεχίζουν να φουντώνουν, αναφέρει ο David Axe σε άρθρο του στο περιοδικό Forbes με τίτλο "Η Ουκρανία θα μπορούσε να αναπτύξει μια δύναμη κρούσης Drones και να βγάλει νοκ άουτ τα ρωσικά άρματα μάχης" και παρουσιάζει η Yeni Safak στην αγγλόφωνη έκδοση.

Επικαλούμενο τον ειδικό αεροπορίας Τομ Κούπερ, το άρθρο αναφέρει πως "η ουκρανική πολεμική αεροπορία θα πρέπει να μετατραπεί σε δύναμη με μη επανδρωμένα αεροσκάφη πυρομαχικών" σημειώνοντας ότι σε περίπτωση μείζονος πολέμου, "η Ουκρανία με σμήνη ρομπότ θα μπορούσε να πλήξει τους σχηματισμούς του ρωσικού στρατού, να συντρίψει τα συστήματα αεράμυνας και να βγάλει εκτός μάχης τα τανκς και άλλα οχήματα".

Ο συγγραφέας υπενθύμισε επίσης ότι τα αεροσκάφη Bayraktar TB2 κατέστρεψαν εκατοντάδες ρωσικής κατασκευής αρμένικα άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης Καραμπάχ μεταξύ Μπακού και Ερεβάν.

"Πετώντας ψηλά, τουρκικά κατασκευασμένα αεροσκάφη του Bayraktar, Tactical Block 2 που πυροδότησαν μικροσκοπικούς πυραύλους κατέστρεψαν εκατοντάδες αρμένικα άρματα μάχης, πολεμικά οχήματα, μονάδες πυροβολικού και συστήματα αεράμυνας".

Ο Κούπερ ισχυρίστηκε επίσης ότι τα συστήματα πυραύλων επιφανείας-αέρος της Μόσχας "δεν μπορούν να νικήσουν σμήνη drones και πυρομαχικών", καθώς τα σημάδια δείχνουν ότι η Ουκρανία υιοθετεί τακτικές που χρησιμοποίησε το Αζερμπαϊτζάν κατά της Αρμενίας κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

"Η Ουκρανία θα μπορούσε να υιοθετήσει την οργάνωση και την τακτική του Αζερμπαϊτζάν. Πράγματι, υπάρχουν ενδείξεις ότι ο μετασχηματισμός βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Το TB2 που κοστίζει περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια-είναι η ραχοκοκαλιά της δύναμης κρούσης του Αζερμπαϊτζάν" αναφέρει.

Η Ουκρανία λέγεται ότι πραγματοποιεί ασκήσεις χρησιμοποιώντας TB2 της Τουρκίας, τα οποία το Κίεβο είχε αγοράσει από την Άγκυρα το 2019, πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και κατά μήκος των συνόρων της περιοχής του σημείου ανάφλεξης στο Donbass.

"Τα ουκρανικά στρατεύματα θα μπορούσαν να αναπτύξουν τόσα πολλά αεροσκάφη και πυρομαχικά που απλώς θα υπήρχαν περισσότεροι στόχοι από τους ρωσικούς πυραύλους. Ακόμη και οι Ρώσοι δεν μπορούν απλώς να συνεχίσουν να φορτώνουν για πάντα", κατέληξε το άρθρο.

Η Τουρκία πώλησε συνολικά έξι αεροσκάφη Bayraktar TB2 και τρεις σταθμούς ελέγχου εδάφους στην Ουκρανία το 2019 και οι δύο σύμμαχοι υπέγραψαν συμφωνία τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους επιτρέποντας στην Ουκρανία να κάνει τα δικά της αντίγραφα του TB2.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail