Η Τουρκία πατά κατασκευαστικό πόδι στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Freepen.gr - Οι Τούρκοι εργολάβοι θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο σε έργα ανασυγκρότησης στην αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέφερε δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου της Τράπεζας PASHA, Cenk Eynehan, που ανέφερε ότι το Αζερμπαϊτζάν αναζητούσε την εμπειρία του κατασκευαστικού τομέα της Τουρκίας για την ανοικοδόμηση των πρόσφατα κατεκτημένων εδαφών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ από την Αρμενία.

Σύμφωνα με τον Eynehan, το Αζερμπαϊτζάν έχει ήδη κατευθύνει 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτά τα έργα και αναμένει περισσότερη χρηματοδότηση τα επόμενα χρόνια. Είπε ότι η τράπεζά του θα συμβάλει στη χρηματοδότηση έργων όπως ο αυτοκινητόδρομος Fuzuli-Shusha των 100 χιλιομέτρων (62 μιλίων) και το αεροδρόμιο Fuzuli. Αυτά θα επεκτείνουν το εμπόριο πέρα από την περιοχή και σε χώρες όπως η Κίνα.

"Πιστεύουμε ότι η οικονομική και στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών θα γίνει ισχυρότερη για την ευημερία και το μέλλον της περιοχής", δήλωσε ο Eynehan.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail