Το Κανάλι της Κωνσταντινούπολης θα ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι με εργολάβους...τα φιλαράκια τα καλά

Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για το έργο του καναλιού της Κωνσταντινούπολης αναφέροντας ότι η Τουρκία θα προωθήσει το έργο παρά τις επικρίσεις.

Όλες οι προετοιμασίες έχουν ολοκληρωθεί για το έργο, του οποίου η εναρκτήρια τελετή θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι, ανέφερε ο Ερντογάν σύμφωνα με την εφημερίδα Cumhuriyet.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε το έργο "Kanal Istanbul", ένα κανάλι μήκους 50 χιλιομέτρων, το οποίο θα συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα και τη θάλασσα του Μαρμαρά μέσω της Κωνσταντινούπολης. Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και ανάπτυξης (ΑΚΡ) θεωρεί πως η πλωτή οδός θα μειώσει την κυκλοφορία στο πολυσύχναστο Στενό του Βοσπόρου παρέχοντας μια προτιμότερη εμπορική διαδρομή για τις διεθνείς ναυτιλιακές εταιρείες.

"Θα χτίσουμε το Kanal Istanbul, είτε σας αρέσει είτε όχι", δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι το έργο θα αποτελέσει μια νέα ανάσα ανακούφισης για την Κωνσταντινούπολη και τις γύρω περιοχές.

Το έργο θα αποτελέσει μέρος ενός συλλογικού συνόλου, με το νέο αεροδρόμιο, το μετρό και τη γέφυρα της Κωνσταντινούπολης, πρόσθεσε ο τούρκος πρόεδρος.

Οι τουρκικοί όμιλοι με στενούς δεσμούς με τον Ερντογάν και το ΑΚΡ, όπως η Mapa Construction, η Cengiz Holding, η Kalyon Holding, η Kolin Construction και η Limak Holding, αναμένεται να συμμετάσχουν στο έργο, το οποίο εκτιμάται ότι θα κοστίσει 75 δισεκατομμύρια λίρες (9,2 δισεκατομμύρια δολάρια).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail