Σκαλί σκαλί πέφτει η ΝΔ

- Στις 12 μονάδες μειώθηκε η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ

- Μεγάλες διαρροές προς τα Δεξιά…

Συναγερμό έχουν σημάνει στην κυβέρνηση οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που αποτυπώνουν τα πρώτα σημάδια ουσιαστικής φθοράς καθώς και τη συρρίκνωση του βαθμού εμπιστοσύνης της κοινωνίας. Στα ενδότερα του Μεγάρου Μαξίμου επικρατεί ανησυχία και προβληματισμός.

Από: Το Παρόν

Η αγωνία είναι διάχυτη, καθότι τα επιμέρους στοιχεία δείχνουν ότι η κατάσταση προϊόντος του χρόνου επιδεινώνεται, χωρίς να φαίνεται προοπτική ανάκαμψης ή έστω ανακοπής της πτωτικής πορείας. Όλα τα ευρήματα των ερευνών καταδεικνύουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο χειρότερο σημείο από τις εκλογές του 2019 και σε μια κρίσιμη πολιτικά καμπή.

Η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά στα χρονικά έπεσε στις 12 μονάδες (37% – 25%), ενώ η προηγούμενη μικρότερη διαφορά είχε καταγραφεί τον Ιανουάριο του 2020 και συγκεκριμένα ήταν 12,5 μονάδες. Το πιο ανησυχητικό ωστόσο είναι ότι η πτωτική πορεία είναι μεν μικρή, αλλά είναι συνεχής όλους τους τελευταίους μήνες, αφού εμφανίζεται να χάνει μία μονάδα κάθε μήνα. Στη δημοσκόπηση της Pulse τον Ιανουάριο η Νέα Δημοκρατία είχε 39% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, ενώ στα τέλη Μαρτίου τα ποσοστά ήταν 37% και 25% αντίστοιχα. Δηλαδή, σε ένα δίμηνο η Νέα Δημοκρατία έχασε δύο μονάδες και ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε δύο μονάδες.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι τους τελευταίους μήνες η Νέα Δημοκρατία έχει διαρροές προς τα δεξιά της, ως συνέπεια των πολιτικών της κυβέρνησης σε κρίσιμα ζητήματα (εθνικά, Μεταναστευτικό κ.ά.). Προς όφελος πρωτίστως της Ελληνικής Λύσης και δευτερευόντως των άλλων κομμάτων που δρουν στον ευρύτερο χώρο της Δεξιάς. Χωρίς όμως την ίδια στιγμή η Νέα Δημοκρατία να έχει εισροές από τα αριστερά της, καθότι οι δεξαμενές ψηφοφόρων εκεί είναι περιορισμένες. Το πρόβλημα αυτό ο Κυρ. Μητσοτάκης θα το αντιμετωπίσει και στις εθνικές εκλογές, όποτε αυτές και αν διεξαχθούν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail