Γαλάζιοι βουλευτές συσπειρώνονται γύρω από τον Νίκο Δένδια

Ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας, είναι από τους πολιτικούς που ουδέποτε φέρθηκαν ως δελφίνοι. Παρά το ότι διαθέτει το ειδικό βάρος και την ηγετική φυσιογνωμία που θα του έδινε αυτό το δικαίωμα. Άλλωστε πάντα ήταν εκλεγμένος με σταυρό, οπότε έχει την λαϊκή νομιμοποίηση προκειμένου εάν το θελήσει, να διεκδικήσει ακόμα και την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας.

Από: newsbreak.gr - ο κύριος Μάξιμος

Ο χαρακτήρας όμως του Νίκου Δένδια δεν του επέτρεπε να έχει συμπεριφορά «δολιοφθορέα» εντός του κόμματος ή της κυβέρνησης, σε οποιαδήποτε φάση της πολιτικής του σταδιοδρομίας. Για να το πούμε με απλά λόγια, όπως ακριβώς ο Κώστας Καραμανλής, έτσι και ο Νίκος Δένδιας δεν πρόκειται ποτέ να πατήσει επί πτωμάτων, ή να επιδιώξει την δημιουργία καμμένης γης, ώστε να ενισχύσει την προσωπική του ανέλιξη.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Νίκος Δένδιας ουδέποτε διέθετε δικιά του ομάδα, κοινοβουλευτική ή άλλη, εντός της Νέας Δημοκρατίας. Ποτέ δεν τον ενδιέφερε να φτιάξει το λεγόμενο «σύστημα» προκειμένου να προωθήσει την προσωπική του ατζέντα.

Τις τελευταίες ώρες όμως υπάρχει μία μεγάλη κινητικότητα γύρω από το πρόσωπο του. Με εφαλτήριο φυσικά την ιστορική παρέμβαση του μέσα στην Άγκυρα, ενώπιον του τούρκο ομόλογό του, όπου εξέθεσε τις εθνικές μας θέσεις και τις κόκκινες γραμμές με τον καλύτερο τρόπο. Η παλλαϊκή αποδοχή που είχε η παρέμβαση του, την οποία μάλιστα προσπάθησε να καπηλευθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός με εκείνο το no κωμικό non paper, φαίνεται ότι αλλάζει τα δεδομένα.

Εκτός από τους δεκάδες βουλευτές που έχουν επικοινωνήσει μαζί του τηλεφωνικά ή με μυνήματα για να το εκφράσουν την υποστήριξη τους, μία πραγματική επανάσταση συμβαίνει στα κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Που βλέπουν στο πρόσωπο του Νίκου Δένδια, μία ιδανική λύση για την σωτηρία της παράταξης. Η οποία έχει υποστεί μία αφόρητη μετάλλαξη υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το γεγονός ότι ο ΣυΡιζΑ δεν μπορεί να ανακάμψει, δεν εφησυχάζει τα έμπειρα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που βλέπουν ότι η μετατροπή του κόμματος σε ΠΑΣΟΚ εποχής Βαγγέλη Βενιζέλου, είναι αναπόφευκτη. Εκτός εάν γίνει κάποια συντριπτική αλλαγή.

Αυτές οι συζητήσεις μάλιστα γίνονται και μεταξύ βουλευτών, που βλέπουν και την δική τους σωτηρία μέσω της πληθωρικής προσωπικότητας του Νίκου Δένδια.

Όσοι μάλιστα είχαν την ατυχία να παρακολουθήσουν την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα στην Κόρινθο, μάλλον βλέπουν τον Νίκο Δένδια ως την «μόνη λύση», αφού ο Κώστας Καραμανλής δεν προτίθεται να επιστρέψει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail