Κίνδυνος γενικευμένης σύρραξης στην Ουκρανία και "προφητείες" Ρώσων

Freepen.gr - Όλο και πιο βαρύ γίνεται το κλίμα στην Ανατολική Ουκρανία καθώς μοιάζει να βρίσκεται ένα βήμα πριν από μία νέα μεγάλη ανάφλεξη στον ουκρανικό εμφύλιο, μεταδίδει από τη Μόσχα ο ανταποκριτής του ΟΡΕΝ, ο Θανάσης Αυγερινός. Ο επικεφαλής της μη αναγνωρισμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (ΛΔΝ) δεν απέκλεισε την πιθανότητα μιας γενικευμένης επίθεσης του Κιέβου στις επαρχίες του Ντονμπάς.

Η προετοιμασία έχει γίνει και οι δυνατότητες υπάρχουν, είπε ο Ντενίς Πουσίλιν, επικεφαλής της ΛΔΝ ο οποίος υπογράμμισε ότι δεν είναι ακόμη σαφές αν ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι δώσει την τελική διαταγή που θα αποδειχθεί καταστροφική για όλη την Ουκρανία.

Μέχρι στιγμής έχουμε δει τον Ουκρανό πρόεδρο να εμφανίζεται με στρατιωτική στολή κοντά στη γραμμή αντιπαράταξης που επιτηρεί ο ΟΑΣΕ καταγράφοντας καθημερινές παραβιάσεις από τη μία ή την άλλη πλευρά ενώ καταγγέλλονται θάνατοι αμάχων κυρίως από τη ΛΔΝ και στρατιωτικών από την πλευρά της Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος της ρωσικής βουλής την προειδοποίησε ότι η επιθετική ρητορική της ουκρανικής ηγεσίας έχει προχωρήσει πολύ και τροφοδοτεί τη σύγκρουση που μπορεί να οδηγήσει σε βαρύτατες συνέπειες δίχως να αποσαφηνίσει τι εννοεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail