Φρεγάτες: Ήρθαν οι Γάλλοι , έρχονται οι Ολλανδοί αλλά ήρθε και η “οικονομική στενότητα”!

Οι Γάλλοι επανήλθαν χθες στο ΓΕΝ για το θέμα των φρεγατών και αναμένονται και οι Ολλανδοί. Οι συσκέψεις και οι συζητήσεις δεν σταματούν για το θέμα αν και υπάρχει ήδη μια τεράστια ανησυχία: η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας για την οποία δεν υπάρχουν καθόλου αισιόδοξες προβλέψεις. Κι όταν από το υπουργείο Οικονομικών ακούγονται προβληματισμοί τότε η Εθνική Άμυνα είναι η πρώτη που “την πληρώνει”. Ελπίζουμε ότι δεν θα επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη.

Από: militaire.gr

Από το παιχνίδι της διεκδίκησης αρνούνται να αποχωρήσουν οι Αμερικανοί, οι οποίοι έχουν την πιο “αδύναμη” πρόταση. Δύο είναι οι περιπτώσεις που η πρόταση τους μπορεί να συνεχίσει να συζητείται:

  • Η πρώτη να δώσουν ως ενδιάμεση λύση τα αντιτορπιλικά Arleigh Burke με τα όπλα που θέλει η Ελλάδα! Ακόμη και σ΄ αυτή τη περίπτωση όμως υπάρχει σκεπτικισμός. Για μία καλή “ενδιάμεση λύση” δεν φορτώνεσαι πλοία αμφιβόλου ποιότητας. Δεν τα γράφουμε εμείς, ο αμερικανικός Τύπος τα γράφει.
  • Η δεύτερη να ληφθεί “πολιτική απόφαση”. Σ΄ αυτή τη περίπτωση είναι προφανές ότι οι συζητήσεις για τη μεγάλη προμήθεια του Στόλου, θα οδηγηθούν σ΄ ένα γνωστό για την ελληνική πολιτική πραγματικότητα πεδίο: αυτό των σκανδάλων.

Οι Γάλλοι έχουν την πρόταση των Belharra, αλλά υστερούν όπως λένε πηγές του ΠΝ στην παροχή καλής “ενδιάμεσης λύσης”. Οι κυριότεροι ανταγωνιστές τους αυτή τη στιγμή είναι μάλλον οι Ολλανδοί οι οποίοι έχουν “μία ενδιαφέρουσα πρόταση”, όπως λένε από το ΥΠΕΘΑ.

Στο ΠΝ έχουν τοποθετηθεί ευμενώς υπέρ της γαλλικής λύσης, όχι μόνο για την ποιότητα της αλλά και επειδή θεωρούν ότι μετά από τόσα χρόνια διαπραγματεύσεων και συζητήσεων θα ΄ναι πιο εύκολο να “τρέξει” το πρόγραμμα. Ο χρόνος για τον εκσυγχρονισμό του Στόλου, έχει τελειώσει προ πολλού.

Υποτίθεται ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχουμε απόφαση. Αυτό έχει πει και ο πρωθυπουργός. Μόνο που το είχε πει πριν το δεύτερο κύμα του κορονοϊού συγκλονίσει την ήδη εύθραυστη ελληνική οικονομία.

Προφανώς θα είναι καταστροφικό η κυβέρνηση να “φρενάρει” το πρόγραμμα των φρεγατών επικαλούμενη “οικονομικές δυσκολίες”. Τους τελευταίους 18 μήνες έχει κάνει αρκετές σπατάλες που δεν της επιτρέπουν τέτοιες δικαιολογίες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail