Η κυβέρνηση γιορτάζει την απελευθέρωση και ο Ερντογάν, κατάληψη κυριαρχίας στη Μεσόγειο

  • Στις 25 Μαρτίου εορτάζονται τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.
  • Στις 25 Μαρτίου, στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ, η Τουρκία θα πάρει  το οριστικό συγχωροχάρτι για όλες τις παρανομίες  και επιθετικές ενέργειες απέναντι στα κυριαρχικά δικαιώματα και εθνικά συμφέροντα   Ελλάδας και Κύπρου.
  • 21 ημέρες πριν, στις 4 Μαρτίου , η Τουρκία ενημέρωσε τη διεθνή κοινότητα ( τουρκική ΝΟΤΑΜ Β 0323/21) ότι θα εκτελέσει στρατιωτική άσκηση ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ  ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ- ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ στην περιοχή Ρόδου- Καστελόριζου, όπως φαίνεται στο χάρτη.

Από: militaire.gr - ΚΥΡΑ ΑΔΑΜ

Η τουρκική περιοχή μεταξύ Ρόδου- Μεγίστης εκτείνεται 12νμ νότια από τις τουρκικές ακτές στη διεθνή θάλασσα ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ FIR ΑΘΗΝΩΝ, μετατρέποντας 6νμ διεθνούς θάλασσας σε τουρκική κυριαρχία. Και τούτο διότι η Τουρκία με το νόμο του 1964 έχει καθορίσει στο ΑΙΓΑΙΟ και συγκεκριμένα από τις εκβολές του Έβρου μέχρι 15νμ ανατολικά της Μεγίστης, στις συντεταγμένες 3555Ν και 30000 E στο FIR Κων/λης, 6νμ χωρικά ύδατα και μετά, ανατολικά στη Μεσόγειο, 12νμ στο FIR Άγκυρας. Τα 6νμ της διεθνούς θάλασσας εντός του FIR Αθηνών δημιουργούν μείζον θέμα σε βάρος της Ελλάδας διότι εκμηδενίζουν την ΑΟΖ της Ρόδου και της Μεγίστης.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δύο μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας, άλλαξε την πολιτική όλων των προηγουμένων κυβερνήσεων και παράνομα και σε βάρος της χώρας αποδέχθηκε τη θέση της Τουρκίας, ότι η περιοχή Ρόδου ( 28ος μεσημβρινός) κείται στη Mεσόγειο, παρέχοντας έτσι το δικαίωμα στην Άγκυρα να διεκδικεί με τη σύμφωνη γνώμη της Αθήνας12νμ χωρικά ύδατα ως ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΛEΟΝ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΊΟΥ

 

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ( 28ος) ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΣ ΚΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ;

Το γεγονός αυτό το εκμεταλλεύθηκε η Τουρκία και προχώρησε στο τουρκο/λυβικό Μνημόνιο και την επέκταση της τουρκικής περιοχής έρευνας και διάσωσης (SAR), καθώς επίσης και στις έρευνες του Ορους Ρεις, δεδομένου ότι με 12νμ τουρκικά χωρικά ύδατα μεταξύ Ρόδου- Μεγίστης,  καθίσταται ανύπαρκτη η ΑΟΖ των δύο αυτών νησιών, επιτρέποντας στην Τουρκία να αλωνίζει ανατολικά του 28ου μεσημβρινού και ταυτόχρονα να θέτει τα συμφέροντα της Κύπρου στο έλεος του Ερντογάν.

Προς άρση πάσης αμφιβολίας, το σχετικό έγγραφο της κυβέρνησης με υπογραφή Ν Δένδια προς τη Βουλή των Ελλήνων  είναι ΥΠΕΞ/ Αριθ. Πρωτ 59673/υπουργός/10 Οκτωβρίου 2019.

Η κυβέρνηση ωστόσο, για να συγκαλύψει προφανώς τις παραχωρήσεις στην Τουρκία, παρουσιάζει παραποιημένη ακόμα και τη Συμφωνία του ΙCΑΟ για την οριοθέτηση των FIR Αθήνας/Κων-λης που έχει προσυπογράψει η Ελλάδα. Η κυβέρνηση εξέδωσε ως αντίδραση στην τουρκική επιθετική ενέργεια στην περιοχή Ρόδου- Μεγίστης τη διεθνή αγγελία Α 0489/21. Με τη ΝΟΤΑΜ αυτή η κυβέρνηση μπορεί να  συγκαλύπτει τις παραχωρήσεις στο εσωτερικό της χώρας, ωστόσο στο εξωτερικό και διεθνώς διασύρει και γελοιοποιεί τη χώρα. Και τούτο διότι  παραποιεί και παραβιάζει τις αποφάσεις του ΙCΑΟ, καθόσον αναγράφει στη ΝΟΤΑΜ Α 0489 ότι τα «όρια του FIR Αθηνών/Κων -λης στις συντεταγμένες,4045Ν 2610 E ( εκβολές Έβρου και 3605Ν 3000 E ( 15 νμ  ανατολικά Μεγίστης) καθορίστηκαν το 1950 σε περιοχική συμφωνία του ΙCΑΟ στην Κων-λη».

Ωστόσο η συμφωνία του ΙCΑΟ 1950 αναγράφει τις συντεταγμένες 35555Ν που είναι 10νμ νότια της Μεγίστης και όχι 3605Ν που είναι 10νμ βόρεια της Μεγίστης.

Έτσι νομικά και στην πράξη η κυβέρνηση με την παρανομία αυτή δίνει εικόνα διάλυσης του FIR Αθηνών, που αποτελεί θωράκιση των ελληνικών κυριαχικών δικαιωμάτων, μετατρέποντας την περιοχή σε « μεσογειακή Τουρκία»

Επιπροσθέτως η τωρινή χρήση της φράσης «Όρια του FIR Αθηνών/Κωνστ-λης» που πράγματι υπήρχε στη Συμφωνία ΙCΑΟ 1950, .. «η άλλη ΝΔ» -όχι η σημερινή- δέχθηκε τον Σεπτέμβριο 2004 στη γενική Συνέλευση του ΙCΑΟ με τη συμμετοχή του υπουργού Mεταφορών  Λιάπη να καταργηθεί από το παράρτημα 12 (SAR) της Σύμβασης του Σικάγο του ΙCΑΟ. Με αποτέλεσμα το FIR Αθηνών, χωρίς όρια, να μετατραπεί σε οικόπεδο προς καταπάτηση. Η σημερινή ΝΔ επαναφέρει την καταργημένη από την «άλλη ΝΔ» τη λέξη «όρια του FIR», επιβεβαιώνοντας ότι η «ΝΔ Νο2» δεν ξέρει τι κάνει η «ΝΔ Νο1».

 Και όλα αυτά σε βάρος της σύγχρονης Ελλάδας, με την Άγκυρα να  εκμεταλλεύεται τα συνεχή νομικά διπλωματικά και πολιτικά λάθη και παλινωδίες των ελληνικών κυβερνήσεων προκειμένου να αποκτήσει οφέλη που δεν ανήκουν στην Τουρκία και να μετατρέψει τα νόμιμα και με αίμα αποκτημένα ελληνικά δικαιώματα σε τουρκικά κεκτημένα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail