Οι εκλογές απομακρύνονται για φέτος, στο τραπέζι ο ανασχηματισμός!

 
Η ρητή δέσμευση του πρωθυπουργού για κάλπες στο τέλος της τετραετίας και τα προβλήματα στην κυβέρνηση και το «επιτελικό κράτος».

Αυτή τη φορά, με τη συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» και τον Αντώνη Καρακούση, ο πρωθυπουργός ήταν –για πολλούς- απολύτως πειστικός ότι δεν θα έχουμε πρόωρες κάλπες, τουλάχιστον έως και το καλοκαίρι του 2022!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μάλιστα, δεσμεύτηκε με κατηγορηματικό τρόπο και με συγκεκριμένα επιχειρήματα, γιατί θέλει να εξαντλήσει την τετραετία. «Θέλω την τετραετία να παρουσιάσω στους Έλληνες μια αλλαγμένη χώρα. Και να θέσω ειλικρινά το ερώτημα εάν είναι ικανοποιημένοι από αυτήν την πορεία.

Εάν θέλουν να τη συνεχίσουμε πιο δυναμικά και με καλύτερα αποτελέσματα ή εάν θα πάρουν το ρίσκο να τη διακόψουν.

Θα είναι η στιγμή που θα κριθεί η δική μας κυβερνητική θητεία σε σχέση με εκείνη που προηγήθηκε. Και να συγκριθούν τα πάντα: ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, η αποτελεσματικότερη κυβέρνηση, το έργο, οι επιδόσεις και η θέση της Ελλάδας στις δυο περιόδους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Είναι φανερό πως με την κατάσταση που επικρατεί στον υγειονομικό τομέα και τις επιπτώσεις στην οικονομία, το ενδεχόμενο της πρόωρης κάλπης στις αρχές του καλοκαιριού ούτε καν συζητείται πλέον, ενώ δεν υπάρχει και το σενάριο του προσεχούς φθινοπώρου. Η ασφάλεια που νοιώθει το Μαξίμου από τα δημοσκοπικά ευρήματα, σε συνδυασμό με την αναστολή των δημοσιονομικών κανόνων από την ΕΕ και για το 2022, φέρνει ως κοντινότερη ημερομηνία για τις κάλπες το φθινόπωρο του νέου έτους, χωρίς πλέον να αποκλείεται και η εξάντληση της τετραετίας. Βεβαίως, ποτέ η πολιτική ζωή δεν είναι σχέδια επί χάρου, η πολιτική έχει εκπλήξεις, αλλά με τις παρούσες συνθήκες στο περιβάλλον του πρωθυπουργού φαίνεται να επικράτησαν οι δυνάμεις εκείνες που τάσσονται εναντίον των πρόωρων εκλογών.

Μετά την απομάκρυνση των πρόωρων εκλογών, ωστόσο, στο τραπέζι επανέρχεται το θέμα της αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός δείχνει να μετάνιωσε για τον διορθωτικό ανασχηματισμό που επιχείρησε, τόσο όσον αφορά σε πρόσωπα που δεν άγγιξε, όσον –λιγότερο- αφορά και σε συγκεκριμένες επιλογές, ενώ προβλήματα εμφανίστηκαν και στο λεγόμενο επιτελικό κράτος.

Το θέμα, λοιπόν, ενός πραγματικού ανασχηματισμού πέφτει εκ νέου στο τραπέζι, με χρόνο ορίζοντα το προσεχές φθινόπωρο και με αλλαγές που θα σηματοδοτούν το νέο ξεκίνημα της κυβέρνησης, με την ανοσία της κοινότητας και τη νέα κατάσταση που θα δημιουργείται στην «μετα-πανδημία εποχή»! Αλλά επί αυτού θα επανέλθουμε σύντομα…
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail