Κωδικός…«κρύψτε την κατάσταση στα νοσοκομεία»!

Ενώ από την Ισπανία και την Ιταλία, την εποχή του πρώτου κύματος, βλέπαμε εικόνες, σήμερα με ζόρι γίνεται είδηση η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας μας.

Ένας κωδικός με τον τίτλο … «κρύψτε την κατάσταση στα νοσοκομεία» βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη το τελευταίο διάστημα.

Στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου επικρατεί χάος, παρόμοια με αυτή που επικρατούσε τα τέλη φθινοπώρου στη Θεσσαλονίκη.

Μόνο την Παρασκευή οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ ξεπερνούσαν τους 110, ενώ την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός αυτός ξεπερνά τους εκατό!

Αργά, αλλά σταθερά, τα νοσοκομεία στην Αττική και όχι μόνο, μετατρέπονται σταθερά σε νοσοκομεία μιας νόσου, μόνο δηλαδή για covid-19, με αποτέλεσμα να αναστέλλονται ακόμα και χειρουργεία για άλλες σοβαρές ασθένειες, με πολύ αρνητικά αποτελέσματα για την κατάσταση της υγείας τους. Στο Θριάσιο, για παράδειγμα, πάνω από 500 ασθενείς βρίσκονται στη λίστα αναμονής της Ορθοπεδικής Κλινικής, ενώ παρόμοια είναι η κατάσταση και σε πολλές ακόμα κλινικές. Πολλές από αυτές μετατρέπονται πρόχειρα σε κλινικές για covid-19, ενώ ο χρόνος αναμονής για χειρουργεία σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά το μισό χρόνο, ακόμα και τους οκτώ –και σε ορισμένες περιπτώσεις τους δέκα- μήνες!

Οι δε γιατροί και το λοιπό νοσηλευτικό προσωπικό ίσως και να έχουν εξαντλήσει τα όριά τους! Χαρακτηριστικό δε της κατάστασης μετά από νοσοκομεία όπως το Αττικό, από οξυγόνο κινδυνεύει την ώρα που γράφεται το ρεπορτάζ να μείνει και ο Ευαγγελισμός!

Η κατάσταση στα νοσοκομεία, όπου γίνεται επικός στην κυριολεξία αγώνας για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, υποβαθμίζεται από τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης, προφανώς για να μην χαλάσει το Success Story, που καλλιεργείται σε όλα τα επίπεδα. Είναι χαρακτηριστικό πως από την Ιταλία και την Ισπανία, κατά την πρώτη φάση της πανδημίας, τα ελληνικά μέσα αφιέρωναν –και σωστά- πολύ χρόνο για να προβάλλουν την κατάσταση που επικρατούσε στα νοσοκομεία των χωρών αυτών. Για την Ελλάδα, γιατί με το ζόρι γίνεται είδηση η κατάσταση στα νοσοκομεία μας;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail