Πώς να καταλάβεις κοινές βλάβες στο αυτοκίνητο από την άσχημη μυρωδιά στο εσωτερικό

 

Τι σημαίνει όταν η καμπίνα μυρίζει σαν τοστ, κλούβιο αυγό ή καμένο λάστιχο; Αν το εσωτερικό του αυτοκινήτου έχει αποκτήσει μια δυσάρεστη οσμή, τότε η μύτη μας μπορεί να μετατραπεί σε διαγνωστικό εργαλείο.

Από: news.gr

Οι άσχημες μυρωδιές μπορούν να οδηγήσουν σε δαπανηρές επισκευές, ακόμα και σε κινδύνους για την ασφάλειά μας, κι έτσι δεν πρέπει να τις αγνοούμε.

Τι σημαίνουν όμως; Ο Rick Popely του Cars.com εξηγεί:

Μούχλα: Αν το κλιματιστικό αναδίδει μια άσχημη οσμή μούχλας από τους αεραγωγούς, τότε ενδέχεται να έχει συσσωρευτεί μούχλα στο σύστημα.

Γλυκιά οσμή: Το αντιψυκτικό έχει μια γλυκιά μυρωδιά, σαν σιρόπι. Αν το μυρίζουμε μέσα στην καμπίνα, αυτό σημαίνει συνήθως κάποια διαρροή κάπου στο σύστημα.

Καμένο: Αν μυρίζει καμένο, τότε η πρώτη σκέψη πάει στο λάδι του κινητήρα. Ή στα φρένα. Ή στον δίσκο.

Χαλασμένα αυγά: Αν μυρίζει σαν κλούβιο αυγό ή σαν θειάφι, τότε το πρόβλημα μπορεί να είναι ο καταλύτης.

Λάστιχο: Οσμή καμένου ελαστικού μέσα στο εσωτερικό «μυρίζει» χαλαρωμένο ιμάντα.

Καμένο τοστ: Εδώ όλα τα βλέμματα πέφτουν πάνω στα ηλεκτρικά κυκλώματα. Η κατάσταση μπορεί να είναι δυνητικά επικίνδυνη για πυρκαγιά, οπότε αναζητούμε αμέσως βοήθεια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail