Τούρκο καθηγητή βρήκε να καλέσει στις 24 Μαρτίου [;] το Καποδιστριακό να μιλήσει για…

Πριν από λίγη ώρα αναρτήσαμε για την αξιέπαινη πρωτοβουλία της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) για τη διοργάνωση εκδήλωσης με άκρως εντυπωσιακό θέμα για την Επανάσταση του 1821 και μάλιστα τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά. Το παράδειγμά τους φαίνεται πως δεν ακολούθησε το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Από: defence-point.gr

Κάνοντας προφανώς τα κόκαλα του… Ιωάννη Καποδίστρια να τρίζουν, αποφάσισαν μία μέρα πριν την εθνική επέτειο, στις 24 Μαρτίου, να έχουν ως προσκεκλημένο τον Τούρκο Ακαδημαϊκό, καθηγητή Αϊχάν Καγιά (Ayhan Kaya) για να μιλήσει για την… “Τουρκική φιλοξενία και οι Σύροι πρόσφυγες” (Turkish hospitality and Syrian refugees).

Η… επίκαιρη ομιλία που από τον τίτλο κανείς μπορεί να εικάσει τι θα περιέχει και ποιον προσανατολισμό θα υπηρετήσει, αφορά του μεταπτυχιακούς φοιτητές του κύκλου μαθημάτων “Migration and asylum governance in Sourth-eastern Europe” (Μετανάστευση και σχεδιασμός ασύλου στη ΝΑ Ευρώπη) που διδάσκει η Δρ. Αγγελική Δημητριάδη.

Πρόκειται για διεθνές μεταπτυχιακό πρόγραμμα για τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο του ΕΚΠΑ με την περιγραφή “Master’s Programme in Southeast European Studies: Politics, History, Economics“, άρα περιλαμβάνει τις πολιτικές διεργασίες, την Ιστορία και την Οικονομία της ΝΑ Μεσογείου.

Το σχόλιο είναι απλό: Το εξαιρετικό ως τίτλο μεταπτυχιακό πρόγραμμα θα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής της Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα και κυρίως για τον φιλειρηνικό της προσανατολισμό. Ελπίζουμε όχι με ανούσιες και ανόητες “εκπτώσεις” και πολιτικώς ορθά “στρογγυλέματα“…

Στη διδασκαλία της Ιστορίας, σε μια “άνευρη” υπό την έννοια της υποτίθεται “ισορροπημένης” αποτύπωσης της (γεω)πολιτικής κατάστασης μην τυχόν και “προσβληθεί” κανείς και τέλος με κηρύγματα περί της ειρήνης που θα εξασφαλίσει η οικονομική αλληλεξάρτηση.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ΕΚΠΑ αντελήφθησαν έστω την τελευταία στιγμή το ατόπημα και το αντίκτυπο που θα είχε ειδικά στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία του τουρκικού αναθεωρητικού παροξυσμού και προέβησαν σε αλλαγές. Ακόμα και να ισχύει, ξέχασαν να κάνουν τη διόρθωση στον ιστοχώρο τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail