Αναστασιάδης και Μητσοτάκης πάνε στην “Πενταμερή” με στρατηγική συνθηκολόγησης, εκτός ΕΑΝ...

Για τούτο το ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ, η Αδούλωτη Κερύνεια απέστειλε την πιο κάτω κοινή επιστολή στους Πρόεδρο Αναστασιάδη και Πρωθυπουργό Μητσοτάκη με σχετική πρόταση την οποία υπαγορεύουν τα ξεκάθαρα πλέον δεδομένα στο Κυπριακό.

ΑΚ25/2021                                                                                               8.2.2021

Πρωθυπουργό της Ελλάδος και Νίκο Αναστασιάδη

Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Κύριε Πρόεδρε,

Κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδος σας καλωσορίζουμε στην Κύπρο.

Υπό το φως των εξελίξεων και των κινδύνων που δημιουργούνται, αξιοποιούμε την ευκαιρία να μεταφέρουμε  στους δύο Ηγέτες του Ελληνισμού, θέσεις και απόψεις  των εκτοπισμένων και προσφύγων συμπατριωτών μας, οι οποίες θεωρούμε θα σας είναι χρήσιμες στις διαβουλεύσεις  σας,  για  διαμόρφωση και συντονισμό της αρμόζουσας Διπλωματικής διαχείρισης που πρέπει να γίνει της παρούσας φάσης του Κυπριακού.  Σημειώνουμε ως προοίμιο ότι, οι σκέψεις και οι προβληματισμοί μας έχουν ως βάση τη διαφωνία μας  με τη συνέχιση Δικοινοτικού Διαλόγου στο Κυπριακό, με στόχο τη λύση ΔΔΟ, για το βασικό λόγο ότι αυτή η λύση αποκλείει την επιστροφή και επανεγκατάσταση μας πίσω στα κατεχόμενα εδάφη μας.

  1. Θυμίζουμε ότι στην Κύπρο έχουμε ξένη στρατιωτική κατοχή με την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου σοβαρά ακρωτηριασμένη (37% του εδάφους είναι κατεχόμενο), 30% του πληθυσμού εκτοπισμένοι και πρόσφυγες και το Δημογραφικό χαρακτήρα της Κύπρου βάναυσα αλλοιωμένο με χιλιάδες εποίκους στα κατεχόμενα.
  2. Θυμίζουμε ότι η Τουρκική εισβολή έγινε για να δημιουργηθούν οι συνθήκες οι οποίες να ευνοούν τη δημιουργία Τουρκικού Κράτους στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι συνθήκες που έπρεπε να δημιουργηθούν για να μπορεί να λειτουργήσει Τουρκικό Κράτος στην Κύπρο ήταν:
  3. Να εξασφαλισθεί έδαφος  απαλλαγμένο από Έλληνες κατοίκους και να μεταφερθούν εκεί όλοι οι Τουρκοκύπριοι. Αυτό έγινε το 1974 με τη στρατιωτική κατοχή 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, με το δικό μας Εθνικό ξεκαθάρισμα, τη βίαιη μεταφορά όλων των Τουρκοκυπρίων από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα και τον εποικισμό που ακολούθησε για να συμπληρωθεί ο πληθυσμός απαραίτητος για τη δημιουργία Κράτους

            Αυτές τις συνθήκες τις πέτυχε η Τουρκική εισβολή και η συνεχιζόμενη κατοχή.

  • Θυμίζουμε ότι η πορεία μέχρι το 1974, με στόχο να δημιουργηθούν αυτές οι συνθήκες, ξεκίνησε από το 1956, με συνωμοσία  της αποικιοκρατικής τότε Βρετανίας και της Τουρκίας, ως μέσον εξουδετέρωσης  του αγώνα του Κυπριακού Λαού να αποκτήσει την ελευθερία του και να αφεθεί να ασκήσει το αναφαίρετο Δικαίωμα του για Αυτοδιάθεση – Ένωση με την Ελλάδα. 
  • Απεδείχθει στη συνέχεια ότι και η Ζυριχική Ανεξαρτησία αποτελούσε  ένα ενδιάμεσο σταθμό στον οδικό Χάρτη της Τουρκο-Βρετανικής συνωμοσίας.  Οι Διεθνείς συνθήκες της εποχής εκείνης απαιτούσαν να φανεί ότι λύνεται το Κυπριακό, χωρίς να υλοποιηθούν οι τελικοί στόχοι της συνωμοσίας, για λόγους και σκοπιμότητες των ξένων στρατηγικών συμφερόντων. Μερίμνησαν όμως στη μεταβατική λύση Ανεξαρτησίας να περιλάβουν όλα όσα θα ήταν αναγκαία για προώθηση του τελικού στόχου τους σε κάποιο κατοπινό στάδιο.
  • Σήμερα, επαναλαμβάνεται το ίδιο σενάριο. Οι σημερινές Διεθνείς Συνθήκες απαιτούν να φανεί και πάλι ότι λύνεται το Κυπριακό, με ακόμη μια ενδιάμεση λύση , αυτήν της ΔΔΟ, η οποία θα τους φέρει πιο κοντά στην επιδιωκόμενη τελική λύση, της ανάκτησης ολόκληρης της Κύπρου.
  • Αυτό πάει να γίνει μέσω της εξαγγελθείσας «Άτυπης Πενταμερούς».
  • Αυτή την εξέλιξη τη θεωρούμε πολύ αρνητική και καταστροφική διότι σύρεσθε σε αυτήν και οι δύο Κυβερνήσεις, με λάθος στρατηγική.   Αυτή μας η εκτίμηση πηγάζει από τις επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες και των δύο Κυβερνήσεων. Σύμφωνα με αυτές σας τις εξαγγελίες, ετοιμάζεστε να πάτε στην «Πενταμερή» παροπλισμένοι, διότι: Πρώτον η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι παρούσα.  Δευτερον πάμε εκεί ως Κοινότητα και Τρίτον πάμε για να λύσουμε Δικοινοτική διαφορά, πράγμα που δεν είναι η ουσία του Κυπριακού.  .
  • Διακηρύσσετε ότι πάτε στην Πενταμερή για λύση ΔΔΟ, στη βάση της κοινής δήλωσης  του Φεβρουαρίου 2014, των μέχρι σήμερα συγκλίσεων στους προηγούμενους γύρους συνομιλιών  και το Πλαίσιο του Γενικού Γραμματέα Γκουτέρρες.
  • Ουσιαστικά  με αυτή σας τη θέση, επιβεβαιώνετε στους ξένους συνωμότες ότι:
  • Πάτε έτοιμοι για συνθηκολόγηση και νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων, με λύση ΔΔΟ
  • Πάτε, σύμφωνα με τις συγκλίσεις,  έτοιμοι για ξεπούλημα βασικών Κρατικών κυριαρχικών Δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, κάτι που θα οδηγήσει στη διάλυσή της.
  • Πάτε, σύμφωνα με τις συγκλίσεις και το Πλαίσιο Γκουτερρες, έτοιμοι να ξεπουλήσετε τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Κυπριακού Ελληνισμού, όπως η επιστροφή και επανεγκατάσταση των προσφύγων και εκτοπισμένων  στις πατρογονικές εστίες στα κατεχόμενα, αλλά και περιουσιακά Δικαιώματα, δικαίωμα εγκατάστασης και άσκησης επαγγέλματος σε ολόκληρη την Κύπρο από κάθε πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας.
  • Πάτε έτοιμοι να αποδεχθείτε λύση που θα δημιουργεί ένα όχι κανονικό, όχι Ευρωπαϊκό, ούτε Δημοκρατικό Κράτος.
  • Σας καλούμε κατά την εδώ συνάντησή σας να αφουγκρασθείτε τον παλμό του Κυπριακού Λαού, και είμαστε βέβαιοι  και του Ελληνικού Λαού, που κτυπούν  Ελληνικά και απαιτούν  ριζική αναστροφή πορείας ξεκινώντας από άρνηση συμμετοχής στην «Πενταμερή», όπως έχει σχεδιασθεί, για να σας δοθεί ο χρόνος να καταστρωθεί μια νέα Εθνική στρατηγική διαχείρισης του Κυπριακού στην ουσία του, ως θέμα εισβολής, κατοχής και εποικισμού.
  • Διαμορφώστε τη δική μας Ελληνική στρατηγική  στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και στη βάση αυτή, Λαός και Ηγεσία, εδώ και στην Ελλάδα,  να αντιμετωπίσουμε τον καταχτητή στην Κύπρο και τις επιβουλές του στη Μητροπολιτική Ελλάδα. Με δόρυ τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο αρχές και αξίες, και Πλατφόρμες διεκδίκησης τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, να απαιτήσετε ως κυρίαρχα Κράτη Μέλη τους, την αποκατάσταση της Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου που παραβιάστηκε στην Κύπρο το 1974.Να απαιτήσετε:
  • Αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, της κυριαρχίας και εξουσίας της Κυπριακής Κυβέρνησης πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο, με αποχώρηση όλων των Τουρκικών στρατευμάτων και απομάκρυνση όλων ανεξαιρέτως των Τούρκων και άλλων εποίκων χωρίς όρους και περιορισμούς.
  • Τα υπόλοιπα προβλήματα που δημιούργησε η Τουρκική κατοχή  θα ρυθμισθούν υπεύθυνα από την ελεύθερη και  Κυρίαρχη Κυπριακή Δημοκρατία ακολουθώντας τις δέουσες  Δημοκρατικές διαδικασίες ώστε, να λειτουργήσει επί τέλους ένα πράγματι κανονικό, Ευρωπαϊκό Κράτος με ισοπολιτεία πολιτών, την πλειοψηφία να κυβερνά και τα Δικαιώματα των μειοψηφιών, πλήρως κατοχυρωμένα και έμπρακτα εφαρμοζόμενα.
  • Μείνετε μακριά από τους σχεδιασμούς, τις νουθεσίες και παροτρύνσεις του Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Με εκτίμηση

Για το Σωματείο

Ιωάννης Σιεκέρσαββας  99439019

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail