Τα εργοστασιακά σχέδια της Volkswagen στην Τουρκία εγκαταλείφθηκαν λόγω της πολιτικής κατάστασης

Freepen.gr - Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen αναγνώρισε για πρώτη φορά ότι η ανησυχία για την πολιτική κατάσταση στην Τουρκία ήταν ο λόγος που η εταιρεία εγκατέλειψε τα σχέδια για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στη χώρα τον Ιούλιο, ανέφερε η τουρκική υπηρεσία του Euronews, επικαλούμενη το γερμανικό επιχειρηματικό περιοδικό WirtschaftsWoche.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Herbert Diess δήλωσε σε συνέντευξή του την Παρασκευή με την WirtschaftsWoche ότι το Συμβούλιο επιχειρήσεων της εταιρείας ήταν αντίθετο με το εργοστάσιο στην Τουρκία λόγω του πολιτικού κλίματος στη χώρα, προσθέτοντας ότι το έργο δε θα είχε λάβει πλειοψηφία στην εκτελεστική επιτροπή χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου.

Ο Diess ανέφερε επίσης ότι οι μέτοχοι έχουν ανησυχίες σχετικά με την πολιτική κατάσταση στην Τουρκία.

"Ήμουν και εξακολουθώ να είμαι της άποψης ότι θα έπρεπε να είχαμε πάει στην Τουρκία επειδή θα μπορούσαμε να έχουμε συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών εκεί", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος.

Παραδεχόμενος ότι ήταν πάντα κάπως αντίθετος με τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της γερμανικής κυβέρνησης σχετικά με το ζήτημα της ενσωμάτωσης της Τουρκίας στην ΕΕ, ο Diess είπε: "η Τουρκία είναι μια χώρα που η Ευρώπη δεν πρέπει να εγκαταλείψει από γεωστρατηγική άποψη".

Το εργοστάσιο 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ (1, 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων) στη Μάνισα επρόκειτο να παράγει το Passat της Volkswagen και το Superb της Skoda, ξεκινώντας από το 2022 με ετήσια παραγωγή 300.000 μονάδων.

Μετά τη λήψη απόφασης σχετικά με το εργοστάσιο σε αναμονή τον Οκτώβριο του περασμένου έτους λόγω της τουρκικής στρατιωτικής εισβολής στη βόρεια Συρία που προκάλεσε διεθνή κατακραυγή, η Volkswagen ανακοίνωσε στις αρχές Ιουλίου ότι σταμάτησε τα σχέδια για το νέο εργοστάσιο στην Τουρκία, αναφέροντας την απότομη πτώση της ζήτησης αυτοκινήτων παγκοσμίως που προκλήθηκε από την πανδημία κοροναϊού ως τον κύριο λόγο.

Το σχέδιο παραγωγής 300.000 αυτοκινήτων ετησίως στην Τουρκία, δημιουργώντας 5.000 θέσεις εργασίας, θα επέκτεινε το συνολικό αριθμό εργοστασίων της Volkswagen παγκοσμίως σε 123 και θα δημιουργούσε ένα προγεφύρωμα για την αύξηση των πωλήσεων σε όλη την Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail