Gatestone Institute: Η Γαλλία τελεί ακόμη υπό επίθεση

Free-Photos / Pixabay
9 Οκτωβρίου. Νίκαια, η κύρια πόλη στη γαλλική Ριβιέρα. Ένας άνδρας στη Βασιλική της Notre-Dame-de-l'assomption αποκεφαλίζει μια γυναίκα και δολοφονεί δύο άλλους ανθρώπους ενώ φωνάζει "Allahu Akbar!"["Ο Αλλάχ είναι ο μεγαλύτερος!"]

gatestoneinstitute.org - Dr. Guy Millière, a professor at the University of Paris - Παρoυσίαση Freepen.gr

Αυτός είναι ο δεύτερος αποκεφαλισμός στη Γαλλία από έναν εξτρεμιστή μουσουλμάνο σε λιγότερο από ένα μήνα. Δύο εβδομάδες νωρίτερα, στις 16 Οκτωβρίου, ένας δάσκαλος της Μέσης Εκπαίδευσης, ο Samuel Paty, αποκεφαλίστηκε στα προάστια του Παρισιού, αφού έδειξε στους μαθητές του κάποιες γελοιογραφίες του Mohammad κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για την ελευθερία του λόγου.

Ο αποκεφαλισμός του Paty ήρθε μετά από πολλές άλλες πρόσφατες, φαινομενικά τζιχαντιστικές δολοφονίες στη Γαλλία. Περιλαμβάνουν τoν παρατεταμένo βασανισμό και τη δολοφονία του Ilan Mimi το 2006, τη σφαγή ενός Εβραίου δασκάλου και τριών παιδιών στην Τουλούζη το 2012, τη σφαγή του προσωπικού του περιοδικό Charlie Hebdo το 2015 και το φόνο, την ίδια μέρα τεσσάρων Εβραίων σε ένα εβραϊκό σούπερ μάρκετ, τον αποκεφαλισμό του επιχειρηματία, Herve Cornara, στο αυτοκίνητο του στα προάστια της Λυών το 2015, ένα φορτηγό-εμβολισμό που σκότωσε 86 και τραυματίες 458 άτομα,  στη Νίκαια στις 14 ιουλίου 2016 την Ημέρα της Βαστίλης; η δολοφονία λίγες μέρες αργότερα, στις 26 Ιουλίου, του πατέρα Jacques Hamel ενώ διεξήγαγε Θεία Λειτουργία, και οι δολοφονίες δύο ηλικιωμένων Εβραίων, Sarah Halimi και Dr.Mireille Knoll, το 2017.

Είναι επίσης η τρίτη εξτρεμιστική επίθεση στη Γαλλία σε λιγότερο από δύο μήνες. Στις 26 Σεπτεμβρίου, λίγο πριν σκοτωθεί ο Πάτυ, ένας Πακιστανός, ο Ζαχίρ Χασάν Μαχμούντ, επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά δύο άτομα μπροστά στα πρώην γραφεία του Charlie Hebdo.

Αμέτρητες επιθέσεις νεαρών Μουσουλμάνων, οι οποίες συχνά έχουν ως αποτέλεσμα σοβαρούς τραυματισμούς, διαπράττονται καθημερινά σε ολόκληρη τη Γαλλία -- σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας, περίπου 120 φορές την ημέρα.

Η Γαλλία φαίνεται να είναι η Δυτικοευρωπαϊκή χώρα που πλήττεται περισσότερο από την ισλαμική βία. Αν και οι πιο θανατηφόρες τρομοκρατικές επιθέσεις έχουν εξαφανιστεί μετά την καταστροφή του Ισλαμικού Κράτους και τις μακρινές βάσεις από τις οποίες θα μπορούσαν εύκολα να οργανωθούν, εξακολουθούν να συμβαίνουν, σε μικρότερη κλίμακα. Δεν σταματούν ποτέ.

Η στάση των διαδοχικών Γαλλικών κυβερνήσεων κάθε φορά που πραγματοποιείται μια σοβαρή επίθεση-οι λιγότερο σοβαρές παραμένουν απαρατήρητες-ήταν η ίδια. Ο Πρόεδρος και οι υπουργοί του δίνουν ομιλίες καταγγέλλοντας τον κίνδυνο και υπόσχονται σταθερότητα. Αλλά δε συμβαίνει τίποτα. Στις 16 Φεβρουαρίου 2015, ο Πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς έδωσε εντολή στους συμπατριώτες του ότι "οι Γάλλοι πρέπει να συνηθίσουν να ζουν με την τρομοκρατική απειλή".

Λίγους μήνες μετά, στις 14 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε μια εξτρεμιστική σφαγή στο Θέατρο Bataclan, στην οποία δολοφονήθηκαν 130 άνθρωποι και περισσότεροι από 360 τραυματίστηκαν. Δηλώθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Για δύο χρόνια, στρατιώτες βρίσκονταν στους δρόμους της Γαλλίας, αλλά η κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν εμπόδισε τη διάπραξη αρκετών επιθέσεων -- συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας του πατέρα Χάμελ, και του θανάσιμου εμβολισμού με φορτηγό της 14ης Ιουλίου στη Νίκαια -- η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της αχρηστίας της, άρθηκε δύο χρόνια μετά την ανακήρυξή της.

Ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, λίγο μετά την εκλογή του το Μάιο του 2017, υποσχέθηκε να τα καταφέρει καλύτερα από τους προκατόχους του και να ενεργήσει αποφασιστικά. Τρεισήμισι χρόνια αργότερα, φαίνεται σε μεγάλο βαθμό να έχει αποτύχει.

Ο Μακρόν μπορεί να δει ότι η γαλλική εχθρότητα προς το Ισλάμ αυξάνεται. Μια δημοσκόπηση που διεξήχθη τον Οκτώβριο του 2019 αποκάλυψε ότι το 61% των Γάλλων πιστεύει ότι "το Ισλάμ είναι ασυμβίβαστο με τις αξίες της γαλλικής κοινωνίας". Μπορεί επίσης να δει επίσης ότι ένας ειλικρινής αντίπαλος του ριζοσπαστισμού, η Marine Le Pen, πρόεδρος του Εθνικού Κόμματος, θεωρείται από πολλούς Γάλλους ως πιο αξιόπιστη από αυτόν για να εξασφαλίσει την ασφάλεια της χώρας και ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να τον νικήσει στις προεδρικές εκλογές του 2022. Προφανώς αποφάσισε, ως εκ τούτου, να προσπαθήσει να κάνει περισσότερα.

Στις 2 Οκτωβρίου, εκφώνησε επίσημη ομιλία καταγγέλλοντας αυτό που ονομάζει "Ισλαμικό αποσχισμό" και υποσχέθηκε να προτείνει νόμο για την καταπολέμηση του "Ισλαμισμού". Ήταν προσεκτικός στο να επιμείνει ότι κατηγορούσε τον Ισλαμισμό - τον οποίο χαρακτήρισε ως "ιδεολογία", όπως διακρίνεται από το Ισλάμ, το οποίο ανέφερε ως "θρησκεία σε κρίση".

Την επόμενη μέρα, οι κορυφαίες γαλλικές μουσουλμανικές ενώσεις δημοσίευσαν μια δήλωση που παρουσίαζε τους ψηφοφόρους τους ως θύματα. "Οι μουσουλμάνοι στη Γαλλία", δήλωσαν, "είναι όλο και περισσότερο ο στόχος του χειρότερου στιγματισμού και της εισβολής από πολιτικά πρόσωπα που κάνουν την ισλαμοφοβία μια επιχείρηση".

Οι αντιρατσιστικές ενώσεις υποστήριξαν τη δήλωσή τους. Ο Dominique Sopo, πρόεδρος του SOS Racisme, δήλωσε ότι ο Macron βυθίζεται σε "πολιτική εμμονή με το Ισλάμ". Ο Μαλίκ Σάλεμκουρ, πρόεδρος του Συνδέσμου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, κατηγόρησε τον Μακρόν ότι ανέλαβε "τις ομιλίες της ακροδεξιάς και έδειξε το δάχτυλο σε αθώους ενόχους, φονταμενταλιστές μουσουλμάνους". 

Οι ηγέτες πολλών μουσουλμανικών χωρών ζήτησαν μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αμφισβήτησε την "ψυχική υγεία" του Μακρόν. Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας δεν κατονόμασε τον Μακρόν, αλλά"εξέφρασε τη λύπη του για τις παρατηρήσεις ορισμένων Γάλλων αξιωματούχων που θα μπορούσαν να βλάψουν τις γαλλο-μουσουλμανικές σχέσεις".

Για να ηρεμήσει η κατάσταση, ο Macron έστειλε το Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Jean-Yves Le Drian στην Αίγυπτο για να συναντηθεί με τον Ahmed al-Tayeb, το μεγάλο Ιμάμη του Πανεπιστημίου Al-Azhar, την υψηλότερη μουσουλμανική αρχή της Αιγύπτου. Μτά τη συζήτησή τους στις 9 Νοεμβρίου, ο Le Drian ανακοίνωσε, "έχω τονίσει, και τονίζουν εδώ, το βαθύ σεβασμό που έχουμε για το Ισλάμ".

Ο Μακρόν, απαντώντας σε άρθρο των Financial Times κατηγορώντας τον ότι "διαιρούσε περαιτέρω τη Γαλλία", έγραψε ότι δεν ήθελε με κανέναν τρόπο να "στιγματίσει τους μουσουλμάνους" και ότι είχε μιλήσει για "Ισλαμιστικό αποσχισμό", όχι για "Ισλαμικό αποσχισμό". Δήλωσε ότι η Γαλλία ήταν "αντιμέτωπη με εκατοντάδες ριζοσπαστικοποιημένα άτομα, τα οποία φοβόμαστε ότι μπορεί, ανά πάσα στιγμή, να πάρουν ένα μαχαίρι και να σκοτώσουν ανθρώπους.... Αυτό, " σημείωσε,"είναι αυτό ενάντια στο οποίο αγωνίζεται η Γαλλία-σχέδια μίσους και θανάτου που απειλούν τα παιδιά της-ποτέ ενάντια στο Ισλάμ".

Από τότε, ο Macron έγινε ακόμα πιο προσεκτική.

Το βράδυ του Αποκεφαλισμού του Paty στις 16 Οκτωβρίου, ο Macron δήλωσε ότι η δολοφονία ήταν μια "ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση" και κατήγγειλε "τον σκοταδισμό και τη βία". Αργότερα είπε ότι ο δολοφόνος φαινόταν να έχει οδηγηθεί από "τη θανατηφόρα συνωμοσία της ηλιθιότητας, των ψεμάτων, της συγχώνευσης, του μίσους κατά του άλλου".

Μόλις δύο εβδομάδες αργότερα, όμως, μετά τη δολοφονία τριών ανθρώπων στη Νίκαια στις 28 Οκτωβρίου, ο Μακρόν ζήτησε απλώς "ανθρώπους όλων των θρησκειών να ενωθούν και να μην δώσουν το πνεύμα της διαίρεσης".

Η έννοια του Ισλαμικού αυτονομισμού που χρησιμοποιείται από τον Macron δεν έχει πραγματικά πολύ νόημα. Επέκρινε αυτό που ονομάζει ισλαμιστική απόσχιση "υποστηρίζοντας ότι οι δικοί του νόμοι είναι ανώτεροι από εκείνους της Δημοκρατίας". Όπως το θέτει ο ιστορικός Mohammed Hocine Benkheira, εξηγεί:

"Για τους μουσουλμάνους, ο ισλαμικός νόμος έχει τον Θεό ως συγγραφέα του. Οποιοσδήποτε άλλος νομοθέτης είναι παράνομος. Όταν οι άνθρωποι ζουν κάτω από νόμους διαφορετικούς από αυτόν, όχι μόνο αμαρτάνουν αν αποδεχθούν αυτή την κατάσταση των πραγμάτων, αλλά ζουν επίσης κάτω από τη βασιλεία της αδικίας και της καταπίεσης. Επομένως, το ίδιο το Ισλάμ θέτει τους νόμους του πάνω από τους νόμους οποιασδήποτε κυβέρνησης."

"Το Ισλάμ", επεσήμανε η συγγραφέας Celine Pina,"δεν ζητά από τους μουσουλμάνους να χωρίσουν, αλλά να κατακτήσουν".

"Αν οι γειτονιές έχουν γίνει μουσουλμανικές γειτονιές, δεν είναι επειδή οι Μουσουλμάνοι που ζουν εκεί έχουν αποφασίσει να αποσχιστούν, αλλά επειδή οι μη Μουσουλμάνοι έχουν φύγει από αυτές", σημείωσε ο Christophe Guilluy, συγγραφέας. Οι περισσότεροι μη μουσουλμάνοι, φαίνεται, δεν θέλουν να ζήσουν σε περιοχές όπου βασιλεύει ο νόμος του Ισλάμ και όπου μερικές φορές οι γυναίκες παρενοχλούνται ή δέχονται επιθέσεις.

Η ιδέα ότι ο ισλαμισμός είναι μια ιδεολογία διαφορετική από το Ισλάμ είναι, δυστυχώς, εντελώς χωρίς νόημα. Όπως σημείωσε ο Ερντογάν, σχετικά με τον όρο "μετριοπαθές Ισλάμ", τον Αύγουστο του 2007, "αυτές οι περιγραφές είναι πολύ άσχημες. Είναι προσβλητικό και προσβολή της θρησκείας μας. Δεν υπάρχει μέτριο ή υπερβολικό Ισλάμ. Το Ισλάμ είναι το Ισλάμ και αυτό είναι."Τέτοιες ψευδείς διακρίσεις , σύμφωνα με τον Βρετανό συγγραφέα Douglas Murray στο βιβλίο του, Islamophilia, χρησιμοποιούνται συνήθως από πολιτικούς ηγέτες που φοβούνται να προσβάλλουν μουσουλμανικούς πληθυσμούς".

Για τις ισλαμικές οργανώσεις, τις αντιρατσιστικές οργανώσεις και τις διάφορες χώρες του μουσουλμανικού κόσμου, ωστόσο, μιλώντας για "ισλαμιστική απόσχιση" ή "Ισλαμισμό" στη Γαλλία, ή υποσχόμενος να καταπολεμήσει τον "Ισλαμισμό" ή λέγοντας ότι το Ισλάμ βρίσκεται σε κρίση, είναι προφανώς μια γέφυρα πολύ μακριά.

Ο νόμος που ο Macron υποσχέθηκε, έχει παρουσιαστεί στη γαλλική Εθνοσυνέλευση και πρόκειται να ψηφιστεί αυτό το μήνα. Το κείμενο δείχνει ότι ο νόμος του Μακρόν δεν θα είναι, τελικά, ενάντια στην "ισλαμική απόσχιση", αλλά μόνο ένας "νόμος που υποστηρίζει τις δημοκρατικές αρχές". Ο κύριος στόχος του νόμου, φαίνεται, είναι να "καταπολεμήσει το ηλεκτρονικό μίσος" - το οποίο δεν ορίζεται στο κείμενο. Επομένως, ο νόμος δε θα επιτρέψει σε κανέναν να "καταπολεμήσει" τίποτα που οι δικαστές ή οι ενώσεις θα μπορούσαν να ορίσουν ως μίσος.

Ο νέος νόμος φαίνεται να ευθυγραμμίζεται με έναν άλλο, ο οποίος ορίζεται ως "νόμος για την καταπολέμηση του περιεχομένου μίσους στο Διαδίκτυο". Πέρασε στις 24 Ιουνίου αλλά επίσης αποτυγχάνει να καθορίσει το "περιεχόμενο μίσους στο Διαδίκτυο."

Ωστόσο, ο νέος νόμος θα απαγορεύσει την κατ ' οίκον εκπαίδευση. Καθώς οι Μουσουλμάνοι γονείς δεν είναι οι μόνοι που την ασκούν στη Γαλλία, η απόφαση θα επηρεάσει και χιλιάδες μη μουσουλμανικές οικογένειες.

Σε ένα μήνυμα του Macron που απευθύνεται στο CFCM (γαλλικό Συμβούλιο Μουσουλμανικής Λατρείας), μια οργάνωση που δημιουργήθηκε το 2003 για να αντιπροσωπεύει τις διάφορες γαλλικές Μουσουλμανικές ενώσεις, ο Macron ζήτησε από τον Πρόεδρό του, Mohamed Moussaoui, και οι διάφορες Μουσουλμανικές ενώσεις που ανήκουν στην CFCM, να υπογράψουν ένα "χάρτη των δημοκρατικών αξιών". Αυτά καθόρισαν το Ισλάμ στη Γαλλία ως "θρησκεία και όχι πολιτικό κίνημα" και απαγόρευσαν την "ξένη παρέμβαση" στο γαλλικό Ισλάμ. Παρόλο που ο Μουσαούι και οι μουσουλμανικές ενώσεις που ανήκουν στο CFCM υπέγραψαν αμέσως την πρόταση, κανείς δεν περιμένει τη συγκατάθεσή τους να σημαίνει ότι σχεδιάζουν να αλλάξουν τις πρακτικές τους. Το Ισλάμ πάντα και παντού, για δεκατέσσερις αιώνες, ήταν κάτι περισσότερο από μια θρησκεία; είναι ένα ολόκληρο πνευματικό, πολιτικό και νομικό σύστημα, και θα συνεχίσει να είναι αυτό που είναι - "το Ισλάμ είναι το Ισλάμ" - και ο Γάλλος πρόεδρος δεν θα είναι σε θέση να το αλλάξει αυτό επίσης. Το Ισλάμ δεν γνωρίζει σύνορα και δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των χωρών. Οι μουσουλμάνοι ανήκουν στο ummah [έθνος των πιστών] και αυτή είναι μια κατάσταση που ο Γάλλος πρόεδρος δεν θα μπορέσει να αλλάξει.

Ο άνθρωπος που μαχαίρωσε τρεις ανθρώπους σε θάνατο στη Νίκαια τον Οκτώβριο, ο δολοφόνος του Samuel Paty, ο μαχαιροβγάλτης επιτιθέμενος των δύο ανθρώπων μπροστά από τα πρώην γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo τον Σεπτέμβριο και άλλοι δράστες, όλοι επωφελήθηκαν από το καθεστώς του πρόσφυγα. Ωστόσο, ο Macron δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται να εξετάσει τυχόν νομοθετικές αποφάσεις που αποσκοπούν στην εξέταση των φακέλων των προσώπων που επωφελούνται από αυτό το καθεστώς στη Γαλλία.

Προς το παρόν, η Γαλλία εξακολουθεί να δέχεται περίπου 400.000 μετανάστες ετησίως, οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονται από τον μουσουλμανικό κόσμο. Ο Macron επίσης δε φαίνεται να ενδιαφέρεται να εξετάσει μέτρα που θα μπορούσαν να περιορίσουν τη μετανάστευση στη Γαλλία.

Εν τω μεταξύ, το ποσοστό των μουσουλμάνων στο γαλλικό πληθυσμό συνεχίζει να αυξάνεται. Σήμερα, οι μουσουλμάνοι αντιπροσωπεύουν το 10% του πληθυσμού. Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο αριθμός αυτός θα διπλασιαστεί μέχρι το 2050. Ταυτόχρονα, ο αριθμός των μουσουλμάνων που ζουν στη Γαλλία που τοποθετούν τη Σαρία πάνω από τους νόμους της Δημοκρατίας συνεχίζει επίσης να αυξάνεται. Επί του παρόντος, το 57% των μουσουλμάνων ηλικίας κάτω των 25 ετών λένε ότι θα προτιμούσαν να υπακούσουν στη Σαρία και όχι στους νόμους της Γαλλικής Δημοκρατίας σε περίπτωση που έρχονται σε αντίθεση με τη Σαρία. Προηγουμένως, το 2016, οι άνθρωποι που διακατέχονται από αυτές τις απόψεις αποτελούσαν μόνο το 47%.

Αναφερόμενος στα σκίτσα του Μωάμεθ που ανατυπώθηκαν από τον Charlie Hebdo, ο Macron δήλωσε ότι η Γαλλία δεν θα αλλάξει τους νόμους που εγγυώνται την ελευθερία της έκφρασης και ότι βρίσκεται σε "αγώνα για τις ελευθερίες μας". Ακόμα κι έτσι, αγνόησε ότι στη Γαλλία, η ελευθερία της έκφρασης είναι ήδη εξαιρετικά περιορισμένη, ειδικά όταν πρόκειται για το Ισλάμ. Τα σκίτσα που δημοσίευσε το Charlie Hebdo ήταν μια εξαίρεση. Ένας νόμος που ψηφίστηκε το 1972 εδώ και πολύ καιρό καταδίκασε την "υποκίνηση διακρίσεων, μίσους ή βίας κατά ενός ατόμου ή ομάδας ατόμων λόγω της προέλευσής τους ή της ένταξής τους σε μια συγκεκριμένη εθνοτική ομάδα, έθνος, φυλή ή θρησκεία". Αυτός ο νόμος εξακολουθεί να χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για να καταδικάσει το λόγο που θεωρείται από ορισμένους ως "ισλαμοφοβικός".

Ο δημοσιογράφος Éric Zemmour έχει καταδικαστεί αρκετές φορές επειδή έκανε πολιτικά λανθασμένες παρατηρήσεις σχετικά με τη μουσουλμανική μετανάστευση και επειδή επεσήμανε ότι το Ισλάμ έχει ιστορία αιματοχυσίας και πολέμου. Στον Zemmour επιβλήθηκε επίσης πρόσφατα πρόστιμο 10.000 ευρώ για "υποκίνηση μίσους" μετά από ομιλία που έδωσε στις 28 Σεπτεμβρίου 2019. Αυτό που είχε πει ήταν ότι οι Μουσουλμάνοι που ζουν στη Γαλλία ενσωματώνονται όλο και λιγότερο, πως ολόκληρες γειτονιές γίνονται "εκκολαπτόμενες ισλαμικές δημοκρατίες" και ότι η Γαλλία υφίσταται μια διαδικασία ισλαμικού "αποικισμού".

Η Ένωση Riposte Laïque, που δημιουργήθηκε για την καταπολέμηση του εξισλαμισμού της Γαλλίας, είναι συνεχώς υπό επίθεση στο δικαστήριο. Ο πρόεδρός της, Pierre Cassen, καταδικάστηκε ξανά και ξανά επειδή δήλωσε με ακρίβεια ότι όλες οι τρομοκρατικές επιθέσεις που σημάδεψαν τη Γαλλία τις τελευταίες δύο δεκαετίες διαπράχθηκαν από μουσουλμάνους και ότι το Ισλάμ, σε όλη την ιστορία του, ήταν ουσιαστικά βίαιο και αιματηρό. Το 2018, ο Cassen καταδικάστηκε σε ποινή τριών μηνών με αναστολή; αν καταδικαστεί ξανά, για "ισλαμοφοβική" ομιλία, ακόμα κι αν αυτό που λέει είναι πραγματικά σωστό, θα περάσει τουλάχιστον ένα μήνα στη φυλακή. Η κριτική της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης στη Γαλλία και οι συνέπειές της θα μπορούσαν να είναι αρκετές για να του εξασφαλίσουν χρόνο φυλάκισης.

Ο Renaud Camus, συγγραφέας του βιβλίου Le grand remplacement ("η μεγάλη αντικατάσταση") -- το οποίο περιγράφει την αργή αντικατάσταση του γαλλικού πληθυσμού από μουσουλμανικό πληθυσμό -- καταδικάστηκε τον Ιανουάριο του 2020 σε δίμηνη ποινή με αναστολή επειδή δήλωσε ότι "η μετανάστευση έχει γίνει εισβολή".

Σε μια τελετή προς τιμήν του Paty, ο Macron αποτίει φόρο τιμής στους δασκάλους. Σημείωσε ότι φέρνουν γνώση και υποσχέθηκε ότι θα τους δώσει πίσω "τη δύναμη του τόπου και την εξουσία που τους ανήκει. Θα τα θεωρήσουμε όπως θα έπρεπε, θα τα υποστηρίξουμε, θα τα προστατεύσουμε όσο χρειάζεται".

Η πραγματικότητα είναι ότι οι περισσότεροι δάσκαλοι στη Γαλλία δεν μπορούν πλέον να φέρουν πραγματική γνώση σε κανέναν. Θα βρεθούν σε κίνδυνο ή εκτός εργασίας. Είκοσι δάσκαλοι δημοσίευσαν πρόσφατα ένα άρθρο στο οποίο μίλησαν για "μαθητές που τρέχουν στους διαδρόμους των σχολείων ουρλιάζοντας Allahu akbar", "μαθητές που απειλούν τους δασκάλους [και] τους ταπεινώνουν μπροστά στην τάξη τους" και που δηλώνουν ότι "δεν υπάρχουν μέτρα για την αποτελεσματική διασφάλιση της ασφάλειας των εκπαιδευτικών".

Ήδη από το 2002, ο ιστορικός Georges Bensoussan σημείωσε στο βιβλίο Les territoires perdus de la République ("τα χαμένα εδάφη της Δημοκρατίας") ότι είχε καταστεί αδύνατο στα γυμνάσια των μουσουλμανικών γειτονιών της Γαλλίας να μιλήσουν για το Ολοκαύτωμα και ορισμένα άλλα θέματα. Πρόσθεσε ότι οι δάσκαλοι έπρεπε να λογοκρίνουν τον εαυτό τους ή να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, στο βιβλίο Une France soumise ("μια υποτακτική Γαλλία"), ανέφερε ότι η κατάσταση είχε επιδεινωθεί σημαντικά. Μέχρι το 2017, η αυτολογοκρισία που οι εκπαιδευτικοί έπρεπε να επιβάλουν στον εαυτό τους ήταν παρούσα σε όλη τη χώρα. Η φρικτή μοίρα του Paty δείχνει τι μπορεί να συμβεί σε έναν δάσκαλο που αποφασίζει να μην αυτο-λογοκριθεί.

Η εξτρεμιστική μουσουλμανική επίθεση σε εβραϊκό σχολείο στην Τουλούζη το 2012 κόστισε τη ζωή ενός δασκάλου, του Τζόναθαν Σάντλερ, και τριών παιδιών -- των δύο γιων του Σάντλερ και της Μύριαμ Μονσονέγκο -- που ίσως είχαν προστατευθεί ανεπαρκώς. Αν και ήταν η πρώτη φορά που ένας δάσκαλος και παιδιά δολοφονήθηκαν σε ένα σχολείο στη Γαλλία, δεν ήταν η πρώτη φορά εδώ που οι Εβραίοι έχουν πέσει θύματα του iσλαμικού αντισημιτισμού. Η γαλλική κυβέρνηση εξακολουθεί να παραμένει ανειλικρινώς τυφλή στον iσλαμικό αντισημιτισμό.

"Υπάρχουν ισχυρές τάσεις στην εργασία στη Γαλλία", παρατήρησε ο Alain Wagner, ειδικός στο Ισλάμ.

"Αν δεν αλλάξει τίποτα, σε λίγες δεκαετίες, η Γαλλία θα έχει υποβληθεί στο Ισλάμ και η ισλαμική βία πιθανότατα θα είναι ακόμη μεγαλύτερη από ό,τι σήμερα. Είναι ήδη σχεδόν αδύνατο για τους ηγέτες της χώρας να αντιδράσουν. Είναι όμηροι ενός μουσουλμανικού πληθυσμού που είναι όλο και λιγότερο ενσωματωμένος και του οποίου το θυμό δε θέλουν να διεγείρουν. Βρίσκονται κάτω από το βλέμμα ομάδων που καταγγέλλουν αμέσως οποιαδήποτε κριτική του Ισλάμ και υπό πίεση από πολλές χώρες του μουσουλμανικού κόσμου που η Γαλλία δεν θέλει να προσβάλει".

"Ο Macron", σημείωσε ο Αμερικανός συγγραφέας Raymond Ibrahim τον Οκτώβριο, "εξακολουθεί να μην είναι σε θέση να εντοπίσει το πραγματικό πρόβλημα, διότι θα ήταν πολιτικά λανθασμένο γι' αυτόν να το πράξει... Αυτό είναι το πρόβλημα με κάποιον σαν τον Μακρόν και τι λέει... δεν μπορούν ποτέ να αναγνωρίσουν ότι αυτό που συμβαίνει είναι αναπόσπαστο ή μέρος του αυθεντικού Ισλάμ...."

"Η Γαλλία εξακολουθεί να μην καταλαβαίνει την πραγματικότητα που αντιμετωπίζει", δήλωσε ο αλγερινός συγγραφέας Boualem Sansal. "Πιστεύει ότι έχει πληγεί από τρομοκράτες... αλλά υποφέρει από έναν ανταρτοπόλεμο που κερδίζει σταδιακά δυναμική...".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail