Διαβάστε με προσοχή τι γράφει ο Φαήλος Κρανιδιώτης για τους κατασκόπους στο Καστελλόριζο

Από το λογαριασμό του γνωστού νομικού και επικεφαλής της Νέας Δεξιάς, Φαήλου Κρανιδιώτη στο facebook σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις με τους κατηγορούμενους για κατασκοπεία:

Τι συνέβη με τους κατηγορούμενους για κατασκοπεία; Το άρθρο 148 του Ποινικού Κώδικα αναφερει:
"1. Όποιος παράνομα πετυχαινει να περιέλθει στην κατοχή ή στη γνώση του κρατικό απόρρητο τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή.

2. Αν όμως ο υπαίτιος ενήργησε με σκοπό να χρησιμοποιήσεις το κρατικό απόρρητο για να το διαβιβασει σε άλλον ή να το ανακοινώσει δημόσια, με τρόπο που μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο για τα συμφέροντα του κράτους, επιβάλλεται κάθειρξη έως δέκα έτη και αν η πράξη έγινε σε καιρό πολέμου, κάθειρξη".
Από όσα έχουν ανακοινωθεί και δημοσιευτεί, οι πράξεις των δύο μεμετηδων φαίνεται πως υπάγονται στην παράγραφο δύο, συγκεντρωναν πληροφορίες που διαβίβαζαν σε τρίτο, στην Τουρκία. Οι δε πληροφορίες που αναφερθηκαν, προφανώς υπάγονται στην έννοια του κρατικού απορρήτου, όπως την ορίζει το άρθρο 149 Π.Κ. αφού "χαρακτηρίζονται ως μυστικά για να αποφευχθεί ο κίνδυνος προσβολής της εδαφικής ακεραιότητας, της αμυντικής ικανότητας, των διεθνών σχεσεων ή των οικονομική συμφερόντων του ελληνικού κράτους και της διεθνους ειρήνης".

Αν λοιπόν Εισαγγελέας και Ανακριτής θεωρησαν την πράξη ως πλημμελημα, υπαγομενο στην παραγραφο 1 του 148 Π.Κ., έχουμε σοβαρό πρόβλημα. 

Αν ορθώς την χαρακτήρισαν ως κακούργημα, υπαγόμενο στην παραγραφο 2 και τον αμόλησαν ελεύθερο τον ένα, τον εκ Θρακης μαγειρα, τότε πάλι έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Εκτός εάν λείπει κάποιο πολύ σοβαρό κομμάτι από το παζλ, πχ συνεργασια με παροχή πολυτιμων πληροφοριων. Αλλιώς είναι περισσότεροι από 2 για μπαγλάρωμα...

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail