Το 2022 θα ξαναβγεί στη θάλασσα το ρωσικό αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov

Admiral Kuznetsov - Lev Fedοseev/ΤΑSS
Freepen.gr - Το πολυ-ταλαιπωρημένο αεροπλανοφόρο της Ρωσίας, Admiral Kuznetsov πρόκειται να ξεκινήσει θαλάσσιες δοκιμές το 2022, δήλωσε στο πρακτορείο TASS μια πηγή στην εθνική ναυπηγική εταιρεία την Παρασκευή.

"Το επόμενο καλοκαίρι, το Admiral Kuznetsov θα μπει ξανά στη δεξαμενή και θα βγει στη συνέχεια για δοκιμές στη θάλασσα, δηλαδή το 2022", δήλωσε η πηγή χωρίς να διευκρινίσει την πρόοδο των επισκευών επί του αεροπλανοφόρου μετά την πυρκαγιά πέρυσι.

Η πυρκαγιά στο αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov ξέσπασε κατά τη διάρκεια εργασιών επισκευής στο Murmansk το Δεκέμβριο του 2019.

Όπως ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, η πυρκαγιά θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει λόγω παραβίασης των κανόνων ασφαλείας κατά τη διάρκεια της εργασίας. Η πυρκαγιά έπληξε μια έκταση 500 τετραγωνικών μέτρων. Δύο άτομα σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν στη φωτιά.

Μια πηγή στη ναυπηγική βιομηχανία δήλωσε στο TASS στις 30 Ιανουαρίου ότι η πυρκαγιά στο μοναδικό αεροπλανοφόρο της Ρωσίας Admiral Kuznetsov τον Δεκέμβριο του 2019 είχε βλάψει κάποια καλώδια ηλεκτρικής ενέργειας.

Το πλοίο τέθηκε σε υπηρεσία το 1990. Έχει εκτόπισμα 58.000 τόνους και μήκος 304,5 μέτρα. Έχει ιπποδύναμη πλήρους ταχύτητας 200.000 ίππων και αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι 30 κόμβους. Εκτός από την αεροπορική ομάδα 24-26 μαχητικών αεροσκαφών και 12 ελικοπτέρων, το Admiral Kuznetsov είναι οπλισμένος με αντιπυραυλικά συστήματα και συστήματα αεράμυνας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail