Μοιραίο λάθος η κατάρριψη του SU-25; Μόσχα: Είμαστε υποχρεωμένοι να παρέμβουμε στρατιωτικά

Freepen.gr -  «Η κατάρριψη ενός αρμενικού μαχητικού SU-25 από τουρκικό F-16, όπως υποστηρίζει το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας, φέρεται να περιπλέκει την κατάσταση, καθώς η Μόσχα, με βάση τη Συνθήκη της Τασκένδης, είναι υποχρεωμένη να συνδράμει στρατιωτικά την Αρμενία» ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Το αρμενικό βομβαρδιστικό ανακοινώθηκε επίσημα χθες από το υπουργείο Αμυνας της χώρας ότι κατερρίφθη από τουρκικό F-16 ενώ πετούσε στον εναέριο χώρο της Αρμενίας συνδράμοντας τις επίγειες δυνάμεις στο Αρτσάχ.

Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν σχεδόν άμεσα διέψευσαν την ανακοίνωση της κατάρριψης ωστόσο η Αρμενία επανήλθε σήμερα δημοσιεύοντας φωτογραφικό υλικό από τα συντρίμμια του αεροπλάνο και ανακοινώνοντας το όνομα του πιλότου. 

Όσον αφορά τη Μόσχα, από τα λόγια στην πράξη, υπάρχει πάντα μια κρίσιμη απόσταση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail