Η άλλη όψη του πολέμου στην Αρμενία: Προσέξτε τι συνέβη με χάκερς και το σάιτ News.am

Μια άλλη άκρως επικίνδυνη εξέλιξη που δείχνει τις νέες μορφές που μπορεί να πάρει ένας πόλεμος έλαβε χώρα στην Αρμενία. Η ιστοσελίδα armenian news - NEWS.am, μια από τις πλέον γνωστές της χώρας, δέχθηκε επίθεση από χάκερς και για κάποιο χρόνο δεν ήταν διαθέσιμη.

Του Στρατή Μαζίδη

Δεν ήταν όμως μη προσβάσιμη λόγω των χάκερς αλλά διότι την κατέβασαν οι διαχειριστές για να να ανακτήσουν τον έλεγχο και να αντιμετωπίσουν τη δολιοφθορά. Συγκεκριμένα οι χάκερς ανέλαβαν τον έλεγχο της ιστοσελίδας και δημοσίευσαν μια ψευδή ανάρτηση.

Σύμφωνα με αυτή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός καλούσε τους ομοεθνείς του να εγκαταλείψουν το Ναγκόρνο-Καραμπάχ (Αρτσάκ).

Όπως σημειώνει το OC Media η ανάρτηση διαδόθηκε ταχύτατα από αζέρικα ΜΜΕ.

Συνεπώς διαπιστώνουμε ότι είναι πιθανό να αναπτυχθεί ένας παράλληλος μηχανισμός ο οποίος αναλαμβάνοντας τον έλεγχο γνωστών ηλεκτρονικών ΜΜΕ, μπορεί να διασπείρει "ειδήσεις", αναληθείς μεν, οι οποίες όμως θα εδύναντο να προκαλέσουν πραγματικές εξελίξεις.

Ας το έχουμε υπόψη μας... Μπορεί να κρύβεται τουρκικός δάκτυλος.

 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail