Μετρά μέρες το KANUNI, το τρίτο γεωτρύπανο με τη γερμανική υποθήκη πριν πωληθεί στους Τούρκους

Freepen.gr - Οι εργασίες συντήρησης και επισκευών που έλαβαν χώρα στο Τασούκου κοντά στη Μερσίνα στο τρίτο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας, το ΚΑΝΟΥΝΙ έχουν ολοκληρωθεί κι όπως αναφέρει το δίκτυο NTV το πλοίο μετρά αντίστροφα για να απαπτυχθεί στη Μεσόγειο.

Όπως έχει αναλυθεί σε προγενέστερα άρθρα μας, το ΚΑΝΟΥΝΙ ναυπηγήθηκε το 2012 στην Κορέα ως ΣΕΡΤΑΟ και ναυλώθηκε αμέσως στην Petrobras όπου έμεινε ως το φθινόπωρο του 2015. Με μια σειρά δικαστικών ενεργειών, που έχουν αναλυθεί σε παλαιότερα κείμενά μας, τελικά το πλοίο κατασχέθηκε στα τέλη του 2015 σαν πέρασε στη Μεγάλη Βρετανία.

Το πλοίο είχε υποθήκη 750 εκ. δολ. στη θυγατρική της Deutsche Bank στις ΗΠΑ, ωστόσο το δάνειο δεν εξυπηρετείτο με το χρέος να είχε φτάσει στα 800 εκ. ευρώ. Στο μεσοδιάστημα ως τη δημοπρασία του περασμένου Ιανουαρίου, είχε απορριφθεί πολύ καλύτερη πρόταση, γύρω στα 60 εκ. ευρώ από τα τελικά 37,5 εκ που έδωσαν οι Τούρκοι για να το αποκτήσουν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail