Μαζί με την Αρμενία: Τι συνδέει την Ελλάδα με το αρμενικό στοιχείο

Makalu / pixabay
Αυτή την ύστατη στιγμή, καλούμαστε όλοι οι ανήκοντες στον πολιτισμένο και δημοκρατικό κόσμο να είμαστε δίπλα στο φίλο και αδελφό αρμενικό έθνος.

Από: huffingtonpost.gr - Δημήτρης Μελισσάρης*

Επιβάλλεται άμεση συμπαράσταση στην Αρμενία κατά του πολέμου που μαίνεται εναντίον της από το τουρκικό φύλο των Αζέρων το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Διαφαίνεται τουρκικός δάκτυλος πίσω από την αισχρή αυτή επίθεση του κράτους του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (γεωγραφική περιοχή με βαρύνουσα σημασία στο γεωσύμπλοκο του Καυκάσου), παρέχοντας ποικιλοτρόπως την πλήρη ηθική και υλική υποστήριξη.

Πρέπει μετ’ επιτάξεως να συνειδητοποιήσουμε ως Ελλάδα ότι με το αρμενικό στοιχείο μας ενώνει άρρηκτα μία κοινή ιστορία που γράφτηκε από το αίμα όσων έπεσαν θύματα των εγκληματικών γενοκτονιών της ύστερης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας των Νεοτούρκων και της Τουρκίας (ως διαδόχου της πρώτης και κληρονομούσας του βαρέως αυτού ποινικού μητρώου).

Και αυτή καθ’ αυτή η κοινή ιστορία μας καθιστά αυτομάτως συμμάχους απέναντι στις νεοοθωμανικές και νεοχαλιφατικές βλέψεις της ερντογανικής Τουρκίας και των διεθνών μαριονετών της, των δορυφορικών της προτεκτοράτων και των όποιων εθελοτυφλούντων παραγόντων που συνειδητώς εξακολουθούν να αρνούνται την παραδειγματική τιμωρία της αήθους και παραβατικής αυτής συμπεριφοράς.

Και, τέλος, ως Έλληνες, οφείλουμε πλέον να συνειδητοποιήσουμε ότι όταν η εθνική κυριαρχία όποιου κράτους, της Αρμενίας εν προκειμένω, απειλείται από την βάρβαρη επιθετικότητα της γείτονος και βρίσκεται σε καθεστώς πολέμου, τότε και εμείς είμαστε σε πόλεμο!

* Φοιτητής του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Συγχρόνων Ασιατικών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail