Γέροντας Νεκτάριος: Έφτασε η εποχή του Αντιχρίστου;

Έφτασε η εποχή του αντιχρίστου; Ποια είναι η εποχή του αντιχρίστου; Ποιος θα είναι ο αντίχριστος; Πότε θα δούμε τον αντίχριστο; Πότε θα εμφανιστεί ο αντίχριστος και για πόσο καιρό; Θα πάρουμε την Πόλη και την Αγιά Σοφιά; Τι θα γίνει με το τσιπάκι; Ποιο θα είναι το χάραγμα του αντιχρίστου; Θα μας επιβάλλουν το χάραγμα του αντιχρίστου; Θα εκπληρωθούν οι προφητείες του Αγίου Παϊσίου ή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού; Τι θα κάνουμε εμείς οι χριστιανοί που δεν θα πάρουμε το χάραγμα; Πως θα δοθεί το χάραγμα; Πώς θα ζουν οι άνθρωποι την εποχή του αντιχρίστου; Πώς θα γίνει το χάραγμα στο χέρι και στο μέτωπο; Την εποχή του αντιχρίστου τι θα πρέπει να έχουμε έτοιμο;

Στις ημέρες μας τα ερωτήματα και το ενδιαφέρον του κόσμου για την εποχή του αντιχρίστου, ολοένα και αυξάνονται. Ακούγονται πολλά, λέγονται πολλά, κυκλοφορούν πολλά. Δυστυχώς ένα μεγάλο ποσοστό απ’ όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Πολλά από αυτά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δεν έχουν δόση αληθείας.

Οι άνθρωποι αρέσκονται στην αντιχριστολογία και επιδίδονται σε αυτόν τον τομέα και πολλές φορές με φρικτές φαντασιώσεις που μπερδεύουν τους άλλους ανθρώπους. Εμείς οι χριστιανοί πρέπει να ασχολούμαστε με την Χριστολογία, δηλαδή με τον Ιησού Χριστό. Να δούμε και να διαβάσουμε τι δίδαξε ο Χριστός όταν ήρθε επάνω στη γη, τι είναι αυτό που ζητά από εμάς τους ανθρώπους, αλλά και με ποιον τρόπο μπορούμε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας. Πολλές φορές οι χριστιανοί δεν γνωρίζουν βασικά στοιχεία της Πίστεώς μας, ούτε το σταυρό τους κάποιοι δεν γνωρίζουν να κάνουν σωστά, ούτε Αγία Γραφή δεν έχουν διαβάσει, αλλά «ξέρουν» να φτιάχνουν φανταστικές ιστορίες που κάνουν τους ανθρώπους να αγωνιούν και να μπερδεύονται ακόμα περισσότερο. Ο Άγιος Πορφύριος έλεγε να μην ασχολείστε με τον αντίχριστο, διότι ο κόσμος πρέπει πρώτα να μάθει για τον Χριστό και μετά ας μάθει για τον αντίχριστο.

Το σημαντικό στην εποχή του αντιχρίστου δεν είναι να μάθουμε την ακριβή ημερομηνία που θα γίνουν τα γεγονότα της Αποκάλυψης, αλλά να είμαστε έτοιμοι ψυχικά. Ο Χριστός μας λέει να είμαστε πάντα έτοιμοι. Να είμαστε σε εγρήγορση.

Στις ημέρες μας είναι δύσκολο κάποιος να καταλάβει ποιο θα είναι το πνεύμα του αντιχρίστου και πως θα ζουν οι άνθρωποι την εποχή εκείνη, διότι ο πονηρός διάβολος προσπαθεί να μετατρέψει το άσπρο σε μαύρο και το μαύρο σε άσπρο. Οπότε ένας άνθρωπος για να μπορέσει να καταλάβει ποιο είναι το σωστό και όχι ό,τι του σερβίρουν, θα πρέπει να διαβάζει Αγία Γραφή, την Παλαιά Διαθήκη, την Καινή Διαθήκη, τους βίους των Αγίων, μόνο έτσι θα μπορέσει να καταλάβει ποιο είναι το πνεύμα του Θεού, ποιο είναι το θέλημα του Θεού και ποιο είναι το αντίχριστο πνεύμα.

Από το κανάλι του Γέροντα Νεκταρίου Μουλατσιώτη στο Youtube:

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail