Όταν οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν αμφισβητούμενη την υφαλοκρηπίδα, τότε Ελληνά μου να...

ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΑ ΥΔΑΤΑ - ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

Θέλει να αντλήσει πετρέλαια ο Ερντογάν; Όχι! Πρώτον, δεν έχει την τεχνογνωσία. Δεύτερον, δεν έχει κάνει σεισμικές έρευνες, οπότε τρυπάει στα τυφλά. Τρίτον, το κόστος άντλησης είναι μεγαλύτερο από την τιμή πώλησης. Για ποιον λόγο λοιπόν κάνει αυτές τις μαγκιές; Για την παρακάτω ανακοίνωση που εξέδωσε το State Department:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει μια NAVTEX για έρευνα σε αμφισβητούμενα ύδατα (disputed waters) στην Ανατολική Μεσόγειο. Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τυχόν σχέδια που έχουν για επιχειρήσεις και να αποφύγουν κινήσεις που θα αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή».

"Αμφισβητούμενα" λοιπόν τα ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου. Τυπικά είναι σωστή διατύπωση καθώς εμείς - το λέω για χιλιοστή φορά - δεν έχουμε ανακηρύξει ΑΟΖ στην περιοχή. Όμως όταν οι ΗΠΑ επισήμως την ελληνική υφαλοκρηπίδα την χαρακτηρίζουν έτσι, να ετοιμάζεσαι για παραχωρήσεις Έλληνά μου.

Θάνος Τζήμερος
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail