Τουρκική περικύκλωση της Ελλάδας…

Στην υλοποίηση του ενεργειακού τουρκολιβυκού συμφώνου (συμφωνία Ετρντογάν – Σάρατζ) προχωρά η Τουρκία, αγνοώντας τις ελληνικές αντιδράσεις, παρότι έχουν ισχυρά ερείσματα στο Διεθνές Δίκαιο. Η Κυβέρνηση της Τουρκίας, με Πράξη που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδας της Κυβέρνηση της γειτονικής χώρας (30 Μαΐου), αναθέτει στην Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίων (ΤΡΑΟ), να διεξάγει γεωλογικές έρευνες σε διάφορες περιοχές. 


Είναι χαρακτηριστικό ότι στις περιοχές των ερευνών, συμπεριλαμβάνονται και αυτές βρίσκονται από έξι μίλια και πλέον ανατολικά της Κρήτης, της Κάσου, της Καρπάθου και της Ρόδου, περιοχές που επικαλύπτονται σαφώς από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, εφόσον αυτή οροθετηθεί με βάση το νέο Δίκαιο της Θάλασσας(1982). Βέβαια η Τουρκία σέβεται και αναγνωρίζει το εύρος των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 6 ν.μ. στην θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης. Άρα, τα τουρκικά γεωτρύπανα, συνοδεία πολεμικών πλοίων του τούρκικου στόλου, θα «τρυπήσουν» εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σχέδια περικύκλωσης

Τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η χώρας μας από την Στρατηγική της Τουρκίας, είναι υπαρκτά, είναι σοβαρά, είναι δυσεπίλυτα. Η Τουρκία, βάσει πολύ καλά μελετημένου σχεδίου, υλοποιεί μια σαφώς επεκτατική πολιτική σε βάρος του Ελληνισμού.

Στον Έβρο, μέσω της υβριδικής επίθεσης με μπροστάρηδες τους ατυχείς μετανάστες, προσπαθεί η Τουρκία, να ακυρώσει ή τουλάχιστον να αμφισβητήσει, την υπάρχουσα συνοριακή γραμμή.
Από την Λήμνο, τη Λέσβο, τη Χίο, τη Ρόδο και το Καστελόριζο, μέσω των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας και των υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά και βραχονησίδες, η Τουρκία, αμφισβητεί εμπράκτως ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Μάλιστα υποστηρίζει την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του ανατολ. αιγαίου, δηλαδή, ότι τα νησιά αυτά είναι μειωμένης ή αμφισβητούμενης εθνικής – ελληνικής κυριαρχίας.
Επίσης, με το ενεργειακό τουρκο- λιβυκό σύμφωνο, που έχουν υπογράψει Ερντογάν-Σαρατζ, τα πολεμικά και εμπορικά πλοία της Τουρκίας, θα αρμενίζουν ανεμπόδιστα, από την Ρόδο, την Κάρπαθο μέχρι και νότια της Κρήτης, δηλαδή εντός των ορίων της Ελληνικής ΑΟΖ, οψέποτε αυτή οριοθετηθεί.

Και ακόμη, βάση της Στρατιωτικής συμφωνίας Τουρκίας- Αλβανίας, πολεμικά πλοία του τουρκικού στόλου, θα μπορούν ελλιμενίζονται στην ναυτική βάση του Αυλώνα στην νότια Αλβανία.
Σχηματικά λοιπόν έχουμε, μια περικύκλωση της Ελλάδας, αφού η Τουρκία θα μπορεί να αναπτύσσει τα πολεμικά της μέσα, πλοία υποβρύχια, αεροπλάνα, από τον Έβρο , την Λήμνο μέχρι το Καστελόριζο. Και στη συνέχεια νότια της Κρήτης και μετά στα διεθνή ύδατα του Ιονίου Πελάγους και μέχρι τον Αυλώνα της Αλβανίας.

Και επειδή η Τουρκία, έχει άλλη προσέγγιση, για το Διεθνές Δίκαιο και τον σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωματικών γειτονικών κρατών και επειδή η Τουρκία, θέλει να εμφανίζεται ως προστάτης μουσουλμανικών πληθυσμών , που ζουν σε περιοχές της πρώην οθωμανικής αυτοκρατορίας, για όλα αυτά, η ρήξη στις διπλωματικές σχέσεις και η πιθανότητα περιφερειακών στρατιωτικών συγκρούσεων, όπως συμβαίνει τώρα στη Συρία και τη Λιβύη, όπου πρωταγωνιστεί η Τουρκία, δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς. Αντιθέτως …

Να μην υποτιμήσει η Τουρκία της δυνατότητες μας

Στην Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των πεσόντων Καταδρομένων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ηρώο των ΛΟΚ στο Καβούρι της Βουλιαγμένης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κ. Φλώρος, είπε μεταξύ άλλων ««Είμαστε απόγονοι ευκλεών και γενναίων πολεμιστών. Η λαμπρή μας ηρωική παράδοση, θα πρέπει να συνεχιστεί. Ιδιαίτερα αυτήν την εποχή, που τα σύννεφα στη γειτονιά μας ολοένα πυκνώνουν και η γεωπολιτική σκακιέρα έχει πάρει φωτιά, πορευόμαστε με ακαταγώνιστη βούληση, εμπνεόμενοι από το παράδειγμά τους και την ύστατη θυσία των ηρώων μας, έτοιμοι να συντρίψουμε οποιονδήποτε επιβουλέα που θα κάνει το μοιραίο λάθος να μας υποτιμήσει.»
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail