Η κυβέρνηση να αρχίσει να κατασκευάζει σχέδια έκτακτης ανάγκης για ενδεχόμενες επιχειρήσεις

Επειδή των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν και επειδή η Κυβέρνηση αρχίζει να υλοποιεί την ανακήρυξη των ΑΟΖ στις θαλάσσιες περιοχές επισημαίνω τις βασικές αρχές θαλάσσιας ασφάλειας. 

Δημήτρης Τσαϊλάς
υποναύαρχος ε.α.

Η ιδιαίτερη σημασία των θαλάσσιων δραστηριοτήτων αλιείας, εμπορίου, εκμετάλλευσης των υποθαλασσίων πόρων και των αέριων μαζών για τις εθνικές οικονομίες υπαγορεύει ότι η θαλάσσια στρατηγική καθορίζει αποτελεσματικούς τρόπους για να αφαιρέσει από τους αντιπάλους την πρόσβασή τους στις παγκόσμιες αγορές. 

Δεδομένου ότι ο περιορισμός της ελεύθερης ναυτιλίας, η καταστροφή του περιβάλλοντος και οι απώλειες ζωών δεν είναι αποδεκτά, εναπόκειται στις ναυτικές δυνάμεις επιφανείας να απαγορεύσουν και να αποτρέψουν την όποια εχθρική αμφισβήτηση των θαλασσίων ζωνών. Αυτό απαιτεί επιπλέον σύγχρονα πλοία σε ένα ταχέως αναπτυσσόμενο ναυτικό περιβάλλον με σκοπό να παραμένει αποδεδειγμένα βιώσιμο. 

Η ακτοφυλακή σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό παρέχουν την καλύτερη επιλογή για επιχειρήσεις αποκλεισμού. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση θα πρέπει να αρχίσει να κατασκευάζει σχέδια έκτακτης ανάγκης για ενδεχόμενες επιχειρήσεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail