Η έγκαιρη σκληρή καραντίνα και όσοι σήμερα κατηγορούν τους Βέλγους

Licya / pixabay
Μέχρι χθες οι Μενουμεσπιτάκηδες μας έλεγαν ότι αν επιβάλλεις έγκαιρα σκληρή καραντίνα θα έχεις λίγους νεκρούς. Τους δείχνεις ότι υπάρχουν χώρες που επέβαλαν έγκαιρα αυστηρά lockdown, όπως το Βέλγιο, και παρόλα αυτά τα πάνε χάλια και αμέσως αλλάζουν τροπάρι: "Αυτό συμβαίνει επειδή σε αυτές τις χώρες η καραντίνα δεν εφαρμόστηκε! Όλοι είναι έξω και κάνουν βόλτες!".


Και δεν σκέφτονται ότι με αυτόν τρόπο αποδυναμώνουν το ίδιο το επιχείρημά τους υπέρ της αποτελεσματικότητας του lockdown. Όταν είναι τόσο δύσκολη εως και αδύνατη η εφαρμογή μιας πολιτικής, σημαίνει ότι η ίδια η πολιτική είναι προβληματική, σημαίνει ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί επειδή είναι ουτοπική και πάει κόντρα στην ανθρώπινη φύση. Με τέτοια επιχειρήματα, οι Μενουμεσπιτάκηδες αρχίζουν πια και θυμίζουν τους υποστηρικτές ενός παλαιότερου, εξίσου ουτοπικού πειράματος κοινωνικής μηχανικής με την καραντίνα. Αρχίζουν και θυμίζουν τους κομμουνιστές που το 1989 αντί να παραδεχτούν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την ίδια τη ιδεολογία τους, γι' αυτό και κατέρρευσε, αυτοί έλεγαν ότι ο κομμουνισμός απέτυχε επειδή... δεν εφαρμόστηκε σωστά!

Δεν ξέρω ποιο ιδεατό lockdown έχουν όλοι αυτοί στο μυαλό τους που εφαρμόζεται όπως το ονειρεύονται, αλλά αυτό δεν υπάρχει γιατί οι άνθρωποι ούτε στρατιωτάκια είναι, ούτε ρομποτάκια τα οποία μπορείς να τα απομονώσεις και να τα έχεις στα δυο μέτρα το ένα από το άλλο. Και ευτυχώς...

(Και επειδή όλα αυτά γίνονται για να μας να μας πούν οι Μενουμεσπιτάκηδες πόσο καλή είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στο τέλος θα σου προβάλλουν την Ελλάδα σαν την μοναδική χώρα που έκανε πράξη την καραντίνα των..ονείρων τους και πέτυχε! Περιέργως, εγώ θυμάμαι τους ίδιους ανθρώπους, που σήμερα κατηγορούν τους Βέλγους, να γκρινιάζουν και για τους απείθαρχους Ελληνάρες που πηγαίνουν στα εξοχικά τους, που γεμίζουν τα πάρκα και τις παραλίες, που κάνουν ουρές στα διόδια. Τους θυμάμαι να καταριούνται τους χιλιάδες καρναβαλιστές που πλημμύρισαν τις ελληνικές πόλεις , παρά την απαγόρευση της κυβέρνησης και να προβλέπουν, με κάθε σιγουριά, ότι με τέτοιες συμπεριφορές θα εκτοξευτεί ο αριθμός των κρουσμάτων. Και σήμερα που τα σενάρια τους διαψεύστηκαν να αλλάζουν βιολί και να μας λένε πως τα λίγα κρούσματα αποδεικνύουν την επιτυχία του μητσοτακικού lockdown. Tρικυμία εν κρανίω..)
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail