Χριστιανός στον Πακιστάν "τόλμησε" να πλυθεί στο πηγάδι γαιοκτήμονα και βρήκε μαρτυρικό τέλος

Freepen.gr - Το International Christian Concern (ICC) ενημερώθηκε ότι ο Saleem Masih, 22χρονος χριστιανός πακιστανός, βασανίστηκε σοβαρά από έναν μουσουλμανικό ιδιοκτήτη στην περιοχή Kasur του Πακιστάν επειδή χρησιμοποίησε το σωλήνα με το νερό ενός πηγαδιού του ιδιοκτήτη για να κάνει μπάνιο. Τρεις ημέρες αργότερα, στις 28 Φεβρουαρίου, ο Saleem πέθανε στο Γενικό Νοσοκομείο της Λαχόρης λόγω της σοβαρότητας των τραυματισμών του.

Στις 25 Φεβρουαρίου, ο Saleem εργαζόταν ως εργάτης ημέρας σε αγροτική έκταση που ανήκε στον Sher Dogar στο χωριό Bhagiyana, στην περιοχή Kasur. Νωρίς το πρωί, αφού ο Masih ολοκλήρωσε την εκφόρτωση των άχυρων στα χωράφια, ξεπλύθηκε στον κοντινό σωλήνα. Όταν ο Dogar και άλλοι μουσουλμάνοι είδαν τι έκανε ο Saleem, έσπευσαν, τραβούσαν τον Saleem από το νερό και άρχισαν να τον χτυπούν.

"Κακοποίησαν και βασάνισαν τον [Saleem] γιατί βρώμισε το νερό των μουσουλμάνων", δήλωσε στο ICC ο Waris Masih, ο θείος του Saleem. "Έγιναν επιθετικοί επειδή ένας «Χοώρα» (ένας όρος που χαρακτηρίζει τους πακιστανούς χριστιανούς ως ακάθαρτους) τολμούσε να κάνει το νερό τους ακάθαρτο. Ισχυρίστηκαν ότι αυτό θα καθιστούσε ολόκληρη την καλλιέργειά τους βρώμικο".

Σύμφωνα με πολλές αναφορές, ο Dogar και άλλοι έξι μουσουλμάνοι, όπως ο Muhammad Iqbal, ο Altaf, ο Ali Ali Shehzad, ο Jabbar Arain, ο Mushtaq και ο Haji Muhammad, έσυραν τον Saleem στο αγρόκτημα των βοοειδών του Dogar, όπου τον αλυσοδέτησαν και τον βασάνισαν για δύο ώρες. Σύμφωνα με τους συγγενείς του Saleem, χτυπήθηκε με ραβδιά και σιδερένιες ράβδους, του έγιναν ηλεκτροσόκ, ενώ υπέστη πολλαπλά κατάγματα στο αριστερό χέρι και τα πλευρά του.

Στις 9:00 π.μ. περίπου, ο πατέρας του Saleem, Ghafoor Masih, κλήθηκε από την αστυνομία στο αγρόκτημα βοοειδών του Dogar. Εκεί ανακάλυψε τον Saleem ασυνείδητο και βουτηγμένο στο αίμα λόγω των βασανιστηρίων. Ο πατέρας του Saleem τον μετέφερε στο περιφερειακό νοσοκομείο όπου έλαβε αρχική θεραπεία, αλλά μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Λαχόρης λόγω της σοβαρότητας των τραυματισμών του. Ο Saleem παρέμεινε σε κώμα για τρεις ημέρες έως ότου κατέληξε στις 28 Φεβρουαρίου.

"Αυτό το περιστατικό έχει βλάψει τη δύναμή μου", δήλωσε ο Ghafoor στο ICC. "Ήταν παιδί μου, αστέρι και το πρόσωπο της οικογένειας. Οι ένοχοι τον σκότωσαν πολύ βάναυσα. Θέλω δικαιοσύνη για τον γιο μου και τιμωρία για τους δολοφόνους".

"Οι Χριστιανοί και οι Μουσουλμάνοι ζουν σε αυτό το χωριό μαζί για πάνω από τέσσερις δεκαετίες", δήλωσε ο Μιάν Μουχάμαντ Αμπάς, ηγέτης της μουσουλμανικής κοινότητας, στο ICC καταδικάζοντας παράλληλα την επίθεση. "Θέλουμε ακόμα να ζήσουμε ειρηνικά. Αυτό το χωριό και η χώρα ανήκουν σε κάθε πολίτη και είμαστε λυπημένοι για τον Saleem Masih".

Η αστυνομία κατέγραψε μια πρώτη ενημερωτική έκθεση κατά του Dogar και των έξι άλλων που συμμετείχαν στην επίθεση, αλλά κανείς δεν βρίσκεται υπό κράτηση. Σύμφωνα με αρκετές τοπικές αναφορές, η αστυνομία έδωσε στον Dogar και τους άλλους τη δυνατότητα να αφεθούν ελεύθεροι μετά από καταβολή εγγύησης.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής του ICC, William Stark, δήλωσε: "Το ICC ανησυχεί βαθύτατα από αυτή τη βίαιη επίθεση στο Saleem Masih. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας πηγαίνουν στην οικογένεια του Saleem και στη χριστιανική κοινότητα της Bhagiyana. Κανείς δεν πρέπει να φοβάται ότι θα δεχθεί επίθεση ή θα σκοτωθεί επειδή η θρησκευτική του ταυτότητα θεωρείται «ακάθαρτη». Οι αρχές του Πακιστάν πρέπει να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για να παράσχουν στην οικογένεια του Saleem δικαιοσύνη και να εξασφαλίσουν ότι παρόμοια περιστατικά δε θα συμβούν στο μέλλον».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail