Πολύ σοβαρή εξέλιξη: Η Ρωσία απαγορεύει προσωρινά την είσοδο σε ΟΛΟΥΣ τους Κινέζους λόγω του κορονοϊού


Medics meet Russian citizens evacuated from China's Wuhan province in Tyumen, Russia on February 5, 2020
Freepen.gr - Ο Ρώσος πρωθυπουργός Mikhail Mishustin υπέγραψε διάταγμα την Τρίτη το βράδυ, απαγορεύοντας στους Κινέζους πολίτες να εισέλθουν στη Ρωσία για τουρισμό, εργασία και για ιδιωτικούς σκοπούς. Οι νέοι κανόνες ισχύουν από την Πέμπτη όπως γράφει ο Bryan MacDonald για το RT.

Η απόφαση αυτή είναι το ισχυρότερο μέτρο που έχει ληφθεί ως σήμερα για την πρόληψη της εισόδου και της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού στη Ρωσία. Προηγουμένως, οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι διέκοψαν κάθε επιβατική κίνηση από και προς την Κίνα και οι πτήσεις περιορίστηκαν σημαντικά. Επιπλέον, έχουν κλείσει τα συνοριακά περάσματα στην Άπω Ανατολή.

"Από τις 00:00 τοπική ώρα στις 20 Φεβρουαρίου 2020, το πέρασμα των πολιτών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας πέρα ​​από τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας που εισέρχονται στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας για λόγους εργασίας, για ιδιωτικούς, εκπαιδευτικούς και τουριστικούς σκοπούς, αναστέλλεται προσωρινά", αναφέρει μια δήλωση που εξέδωσε το επιχειρησιακό αρχηγείο της κυβέρνησης με επικεφαλής την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Τατιάνα Γκολίκοβα.

Επιπλέον, από την Τετάρτη, η Ρωσία θα σταματήσει προσωρινά να εκδίδει προσκλήσεις εισόδου σε Κινέζους πολίτες για ιδιωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Επί του παρόντος δεν αναφέρθηκαν περιπτώσεις του κορονοϊού COVID-19 στη Ρωσία. Δύο μολυσμένοι Κινέζοι πολίτες που βρίσκονταν σε καραντίνα στις περιοχές Tyumen και Transbaikalia έχουν ανακάμψει και βγήκαν από το νοσοκομείο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail