Τα πράγματα δεν πάνε καλά με τον κορονοϊό: Η Ρωσία κλείνει τα σύνορα στην Κίνα και τους Κινέζους

© REUTERS / STRINGER
Freepen.gr - Μέχρι στιγμής, η επιδημία του κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε 170 ανθρώπους ενώ πάνω από 7.700 έχουν μολυνθεί στην Κίνα. Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισουστίν δήλωσε ότι είχε υπογράψει διάταγμα για το κλείσιμο των συνόρων της Ρωσίας στην Άπω Ανατολή ως μέρος της προσπάθειας για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού από την Κίνα.

"Το ρωσικό υπουργείο Μεταφορών, η Υπηρεσία Συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τελωνείων και η Rospotrebnadzor θα πρέπει να περιορίσουν προσωρινά τη διέλευση από τα σημεία ελέγχου σε ορισμένα τμήματα των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας με της Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, αρχής γενομένης από τις 31 Ιανουαρίου 2020, τα μεσάνυχτα τοπική ώρα", αναφέρει το διάταγμα.

Επίσης, η Ρωσία έχει αναστείλει την έκδοση ηλεκτρονικών θεωρήσεων σε Κινέζους πολίτες, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

"Από τις 30 Ιανουαρίου, αναστέλλεται η έκδοση ηλεκτρονικών θεωρήσεων για τους πολίτες της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας για να εισέλθουν στη Ρωσική Ομοσπονδία μέσω των συνοριακών σημείων ελέγχου που βρίσκονται στην Άπω Ανατολή, στην περιοχή του Καλίνινγκραντ, καθώς και στα σημεία ελέγχου των αεροπορικών, θαλάσσιων, οδικών και πεζών που βρίσκονται στα εδάφη της Αγίας Πετρούπολης και της περιοχής του Λένινγκραντ", ανέφερε η ανακοίνωση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail