«Θα ήθελα να ήμουν νεκρός. Είχα 10 δευτερόλεπτα να αποφασίσω δίχως επικοινωνίες» Ιρανός διοικητής

Freepen.gr - «Θα ήθελα να ήμουν νεκρός» είναι τα λόγια του Αμίρ Αλί Χατζιζαντέχ, ανώτερου διοικητή της IRGC που ανέλαβε την ευθύνη για την κατάρριψη του ουκρανικού αεροπλάνου, περιγράφοντας τις δραματικές συνθήκες και δευτερόλεπτα πριν την εκτόξευση του αντι-αεροπορικού πυραύλου.

Ο Χατζιζαντέχ αποκάλυψε ότι το ουκρανικό αεροπλάνο υποτέθηκε πως ήταν εισερχόμενος πύραυλος κρουζ [καθώς το αεροσκάφος είχε κάνει έναν ελιγμό] και ο ίδιος είχε μόλις 10 δευτερόλεπτα για να πάρει την απόφαση καθώς ο στόχος βρισκόταν σε απόσταση 19 χλμ.

"Μετά την είδηση για τη συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους, ήθελα να πεθάνω", δήλωσε ο Χατζιζαντέχ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το Σάββατο.

Ο διοικητής εξήγησε ότι το περιστατικό είχε συμβεί καθώς η χώρα ανέμενε πιθανά ανταποδοτικά χτυπήματα των ΗΠΑ.

Ο Χατζιζαντέχ, διοικητής της αντιπυραυλικής μονάδας είχε ζητήσει επιβεβαίωση για την εκτόξευση από τους προϊσταμένους του, αλλά είχε προβλήματα επικοινωνίας και έπρεπε να λάβει μια απόφαση μέσα σε 10 δευτερόλεπτα, η οποία αποδείχθηκε λάθος, πρόσθεσε ο ίδιος.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail