Ιδού τι προβλέπει για τα νησιά η Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας;

Επειδή ακούγονται διάφορα, είτε από τους Τούρκους είτε από δικούς μας άσχετους ή δοσίλογους, να τι προβλέπει για τα νησιά η Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας:

«Η χωρική θάλασσα, η συνορεύουσα ζώνη, η αποκλειστική οικονομική ζώνη και η υφαλοκρηπίδα μιας νήσου καθορίζονται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας σύμβασης που εφαρμόζονται στις άλλες ηπειρωτικές περιοχές. Εξαιρούνται οι βράχοι οι οποίοι δεν μπορούν να συντηρήσουν ανθρώπινη διαβίωση ή δική τους οικονομική ζωή».

Το ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ λοιπόν ΕΧΕΙ και ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ και ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ και ΑΟΖ!!! Η Σύμβαση αυτή υπεγράφη στις 1 Δεκεµβρίου 1982, στο Montego Bay της Τζαμάικα και ισχύει για όσους την έχουν υπογράψει και για αυτούς που ΔΕΝ την έχουν υπογράψει, όπως η Τουρκία.

Νίκος Ταμουρίδης
Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ 
Αντιπρόεδρος ΔΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail