Η Συρία εξετάζει διεθνή αγωγή κατά των ΗΠΑ για την «κλοπή» του πετρελαίου της χώρας

Freepen.gr - Η Συρία εξετάζει το ενδεχόμενο υποβολής διεθνούς αγωγής εναντίον της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με τις ενέργειές της στο ανατολικό τμήμα της χώρας, δήλωσε η συριακή προεδρική σύμβουλος Bouthaina Shaaban σε συνέντευξή της στην τηλεόραση Al-Mayadeen και μεταφέρει ο Tim Korso για το Sputnik.

"Η Συρία εξετάζει τη δυνατότητα υποβολής μιας διεθνούς μήνυσης εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, λόγω του γεγονότος ότι κλέβουν το συριακό πετρέλαιο", ανέφερε.

Προηγουμένως, ο Πρεσβευτής της Συρίας στον ΟΗΕ Μπασάρ αλ-Τζααφάρι κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι κλέβουν τους εθνικούς πόρους της χώρας κατά τη διάρκεια μιας από τις συναντήσεις του διεθνούς οργανισμού, καθώς και την έλλειψη δράσης του ΟΗΕ για το θέμα αυτό.

"Οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν τα κοιτάσματα πετρελαίου της Συρίας και καταστρέφουν τα έσοδα των Σύριων στη σκιά της σιωπής του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ", δήλωσε ο πρεσβευτής.

Η Συρία κάνει «αργή αλλά σταθερή πρόοδο» για να ξαναχτιστεί παρά τη συνεχιζόμενη επιθετικότητα των ΗΠΑ. Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump ανακοίνωσε τον Οκτώβριο του 2019 ότι οι ΗΠΑ θα αποσύρουν τις δυνάμεις τους από την Αραβική Δημοκρατία, αλλά τελικά υπαναχώρησε.

Δηλώνει ότι ένα "μικρό" αμερικανικό στρατιωτικό τμήμα θα μείνει πίσω για να «κρατήσει το πετρέλαιο». Ο Τραμπ ισχυρίστηκε επίσης ότι τα έσοδα από το πετρέλαιο θα προορίζονταν για τη χρηματοδότηση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων των Κούρδων και της πολιτοφυλακής τους, αφού πρώτα βέβαια τους άφησε στο έλεος των Τούρκων τόσο στην Αφρίν όσο και με την πρόσφατα εισβολή με την κωδική ονομασία Πηγή Ειρήνης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail