Κάποια στιγμή ο τουρκικός στρατός πρέπει να εισπράξει ηχηρές απαντήσεις

Ελλάδα και Κύπρος πρέπει αμέσως να ενισχύσουν τα εξοπλιστικά τους προγράμματα. Η Τουρκία δεν πρόκειται να τολμήσει οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια γιατί όσο και αν φαίνεται ή ακούγεται περίεργο θα αρπάξει πολύ ηχηρά χαστούκια από την Ελλάδα σε περίπτωση πολέμου επειδή είναι ισχυρη στρατιωτικά. 

Πάνος Ιγνατίου

Επιβάλλεται όμως η ναυτική και εναέρια ενίσχυση της Κύπρου για να μεγιστοποιηθεί το κόστος της Τουρκίας και να είναι αποτρεπτικό στις επιθετικές και ρητορικές της πολιτικές. Κάποια στιγμή ο τουρκικός στρατός πρέπει να εισπράξει ηχηρές απαντήσεις.

Επειδή έλεγαν τόσα χρόνια πως αν εξοπλιστούμε, θα εξοπλιστεί η Τουρκία περισσότερο και συνεχίσουμε και εμείς, θα γίνει μπαχαλο και το πρόβλημα μεγαλώνει. Έτσι...έλεγαν. Για αυτό, έλεγαν, τα προβλήματα θα λυθούν με διάλογο. Επιπλέον δεν προλάβαιναν να κλέβουν το δημόσιο χρήμα και έβρισκαν δικαιολογίες ότι δεν υπάρχουν χρήματα. 

Τώρα όμως είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία επιδιώκει να λύσει τα προβλήματα με την ισχύ και εμείς στην Κύπρο δεν έχουμε ισχυρή αποτρεπτική δύναμη για να λύσουμε τα προβλήματα και να είναι συμβατά με τα δικά μας συμφέροντα. Δεν πιστεύω ότι θα γίνει πόλεμος. Δεν έχω αυτή την άποψη αλλά για να έχεις ειρήνη πρέπει να ετοιμαστείς για πόλεμο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail