Ο Ναύαρχος Φενέκος προλέγει τη συνέχεια νότια της Κρήτης κι απαντά δεόντως σε προκλητικό πανελίστα της ΕΡΤ

Freepen.gr - Στην εκπομπή ΕΡΤ10 με την Όλγα Τρέμη ήταν καλεσμένος μέσα στην εβδομάδα ο υποναύαρχος ε.α. και πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών, Στέλιος Φενέκος. Οι τακτικές παρεμβάσεις του κ. Φενέκου, ο οποίος εμφανίζεται στις απόψεις του πάντα ευθύς, διαβασμένος και τεκμηριώνοντας τα γραπτά του δημοσιεύονται αδιάλειπτα στην ιστοσελίδα μας.

Εν προκειμένω, μολονότι δε χρειάζεται εμάς προς υπεράσπιση, είναι πραγματικά εκνευριστικό στη Δημόσια Τηλεόραση που πληρώνουμε όλοι εμείς, να βλέπουμε πανελίστες οι οποίοι σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή προβοκάρουν αντί να βοηθούν. Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Φενέκος τόνισε πως η Κρήτη αποτελεί στρατηγικό asset για την Ελλάδα υπογραμμίζοντας πως κομμάτι του στόλου  έπρεπε να είχε ήδη μετακινηθεί στο νησί ανεξαρτήτως της Συμφωνίας Τουρκίας - Λιβύης. «Είναι το μακρύ μας χέρι στην ανατολική Μεσόγειο και μπορεί να μας βοηθήσει σε πιθανές επιχειρήσεις στην Κύπρο» υπογράμμισε ο κ. Φενέκος.

Η ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας της χώρας στην Κρήτη στα πλαίσια των νέων υπό διαμόρφωση γεωπολιτικών συνθηκών θα βοηθήσει κατά τον κ. Φενέκο σε περίπτωση ενέργειας της Τουρκίας «να δείξουμε την αποφασιστική μας βούληση προκειμένου να επιβεβαιώσουμε την αρχή του δικαίου, ώστε να μην τεκμηριώσει δικαίωμα η απέναντι πλευρά», κάτι το οποίο θεωρεί ως επόμενο βήμα της Τουρκίας, με την πιθανό αποστολή του ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ ώστε η Αγκυρα να επιβεβαιώσει με ενέργειες ότι η Συμφωνία είναι εν ισχύ κινούμενη στις γκρίζες ζώνες του διεθνούς δικαιού.

"Ετοιμάζετε πόλεμο κ. Φενέκο;" ήταν το άνευ ουσίας σχόλιο ενός πανελίστα. Ο υποναύαρχος επανέλαβε ότι η στρατιωτική μας ενίσχυση στην περιοχή αποσκοπεί στο να δείξουμε την αποφασιστική μας βούληση προκειμένου να επιβεβαιώσουμε την αρχή του δικαίου.

"Με την ιδιότητά σας ως στρατιωτικού θεωρείτε ότι μπορείτε να υποκαθιστάτε τις κυβερνήσεις και τους διπλωμάτες;" επέμεινε ο πανελίστας

"Προκλητική και τελείως παραδόπιστη η ερώτηση σας. Θεωρείτε στους στρατιωτικούς de facto ως πολεμοχαρείς" σχολίασε ο κ. Φενέκος ο οποίος και να ήθελε, πώς θα μπορούσε να...ετοιμάσει πόλεμο ως απόστρατος αλλά και μη κατέχοντας κυβερνητική θέση;

Σχολίασε ακόμη ότι η χώρα μας έχασε μια σημαντική ευκαιρία να συμπαραταχθεί με το Γάλλο πρόεδρος Μακρόν και την οξύτατη στάση του απέναντι στην Τουρκία στη Σύνοδο των ηγετών του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο ενώ χαρακτήρισε εσφαλμένη τη Μητσοτάκη με Ερντογάν καθώς εξυπηρετεί στη μετατροπή ενός διεθνούς ζητήματος σε διμερές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail