Λυπάμαι που σας στεναχωρώ αλλά για όσα γίνονται υπεύθυνος είναι ο λαός και οι επιλογές του

geralt / pixabay
Επειδή πολλά ακούω και πολλά διαβάζω τις τελευταίες μέρες εντός και εκτός διαδικτύου / κοινωνικών μέσων, να ξεκαθαρίσουμε κάτι: είτε μας αρέσει είτε δε μας αρέσει (και προφανώς σε πολλούς δεν αρέσει), την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας, την διαχείριση των εθνικών θεμάτων, την αντιμετώπιση της μαζικής εισβολής λαθρομεταναστών και την άμυνα έναντι της άμεσης πλέον τουρκικής επιβουλής την έχει η εκλεγμένη κυβέρνηση. Και κανείς άλλος.

Μελέτης Μελετόπουλος

Ο ελληνικός λαός αποφασίζει στις εκλογές και έχει ολόκληρη την ευθύνη για το αποτέλεσμα. Συμφωνώ (και μάλιστα τα γράφω εδώ και δεκαετίες) ότι το πολιτικό σύστημα είναι τριτοκοσμικό, φαύλο και αποτυχημένο. Αλλά μόνος αρμόδιος να το αλλάξει είναι το εκλογικό σώμα, που έχει την ευκαιρία να επιλέξει κάτι άλλο. Αλλά δεν το κάνει. Επίσης η ελληνική κοινωνία είχε μέσα στην κρίση και εξακολουθεί να έχει την ευκαιρία να αναδείξει μία νέα σοβαρή πολιτική δύναμη με διαφορετική πρόταση διακυβέρνησης και με νέα πρόσωπα. Αλλά δεν το έκανε.

Αντιθέτως ανέδειξε ως "εναλλακτικές λύσεις" τον Καμμένο, το ποτάμι, την δημάρ, τον λεβέντη και τον τσίπρα. Με τα γνωστά αποτελέσματα. Επομένως είναι φανερό ότι η ελληνική κοινωνία έχει κάνει τις επιλογές της. Τις οποίες δεν έχουμε αναλύσει βαθύτερα. Πολλοί καταγγέλλουν ότι ο ελληνικός λαός εκλέγει ανεπάγγελτους, διεφθαρμένους, ανίκανους, τουρκοφοβικούς κλπ. Δε διερωτάται όμως κανείς μήπως οι επιλογές αυτές δεν είναι προϊόν παραπλάνησης, εξαπάτησης, δημαγωγίας, επιρροής των μμε, αλλά μήπως είναι απολύτως ενσυνείδητες.

Ας μην σπεύδουμε να θεωρούμε τον ελληνικό λαό "θύμα", "παραπλανημένο" κλπ. Είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του και για τις συνέπειές τους. Λυπάμαι που θα στενοχωρήσω τους επαναστάτες και τους υπερπατριώτες, αλλά τα έθνη κάνουν τις επιλογές τους και υφίστανται τα επίχειρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail