Ποτ πουρί: Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ "βύθιζε" το Καστελόριζο και το έδιωχνε από το Αιγαίο

Freepen.gr - Ένα ποτ πουρί δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τόσο πρόσφατα όσο και από την εποχή που κυβερνούσε την χώρα συγκέντρωσε ο καλός φίλος και αρθρογράφος μας, Γιώργος Αδαλής σχετικά με το Καστελόριζο, το αν ανήκει στο Αιγαίο και αν δικαιούται ΑΟΖ:

2-12-2019 Ο Νίκος Παππάς, πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε συγκεκριμένα τον παρουσιαστή της εκπομπής "Καλημέρα Ελλάδα" στοΝ ΑΝΤ1: «Είναι στο Αιγαίο το Καστελλόριζο; Πείτε μου εσείς σας παρακαλώ κ. Παπαδάκη».



Αλλά ας πάμε και πιο πίσω όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση:

22-3-2019 - Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, τότε βουλευτής Β' Αθήνας Γιάννης Τσιρώνης ανέφερε κατά τη διάρκεια συζήτησης σε εκπομπή του ΟPEN για τα Ελληνοτουρκικά (!) ο πρώην υπουργός: «Το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο, τι να κάνουμε τώρα. Είναι στην ανατολική Μεσόγειο, είναι από κάτω. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα η οποία φτάνει μέχρι την Κω και την Ρόδο».



26-3-2019 Ο π. υπουργός και τότε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης ήρθε να συμφωνήσει με τον κ. Τσιρώνη για το πού ανήκει τελικά το Καστελόριζο μέσω ενός εξίσου ατυχούς παραλληλισμού με τα… Κύθηρα!

Σε δηλώσεις του στον «ΘΕΜΑ 104,6», αφού απηύθυνε έκκληση «να συζητούμε αυτά τα πράγματα με όρους διεθνούς Δικαίου», ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, θέλησε να σημειώσει -υπερασπιζόμενος τον Γιάννη Τσιρώνη- ότι σύμφωνα με τη διεθνή υδρογραφική υπηρεσία, «το σύστημα του Καστελόριζου δεν είναι στο Αιγαίο, όπως και τα Κύθηρα είναι στο Ιόνιο».

4-3-2019 Ο π. υπουργός Εξωτερικών και τότε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Κοτζιάς υποστηρίζει πως «αν νομίζουν κάποιοι οτι το Καστελόριζο έχει 100% όλη την ΑΟΖ στην περιοχή, δεν είναι έτσι» κατά τη διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ στους Δελφούς.



Χρειάζονται κάτι άλλο απέναντι;

Στο τέλος θα τη φάμε και θα πούμε κι ένα τραγούδι...

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail